GÜMÜŞHANELİ BİLİM ADAMI – YAZAR S.VEDAT KARAARSLAN’IN “KARADENİZ NEDEN PONTUS DEĞİLDİR?” KİTABI OKUYUCU İLE BULUŞTU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANELİ BİLİM ADAMI – YAZAR S.VEDAT KARAARSLAN’IN “KARADENİZ NEDEN PONTUS DEĞİLDİR?” KİTABI OKUYUCU İLE BULUŞTU

Giriş Tarihi: 27 Aralık 2020 - 11:04

Son Güncelleme: 27 Aralık 2020 - 18:14

Gümüşhaneli bilim adamı – yazar S.Vedat Karaarslan’ın kaleme aldığı “KARADENİZ NEDEN PONTUS DEĞİLDİR? BİRİNCİ DÜNYA HARBİNDE GÜMÜŞHANE VE HAFIZ MEHMET” adlı kitap “hitabevi” yayımlarından çıktı.

315 Sayfalık kitap Türkiye’nin seçkin kitabevlerinde satışa sunuldu.

Yazar Karaarslan kitabın amacını şu sözlerle anlatıyor :

S. Vedat Karaarslan; eseri için şunları söylüyor: “Bu kitap; Doğu Karadeniz Bölgesi’nin bir bölümünün Pontus ya da Pontos olarak adlandırılmasındaki tarihi yanılgıları ortadan kaldıracak arkeolojik ve tarihsel kanıtları yerel, ulusal ve batı kaynaklı eserlere dayanarak ortaya koymakta ve bu  adlandırmaya dayalı sözde bir Pontus Meselesinin propaganda ve yanlı bir politika ile uluslararası düzeye nasıl çekilmek istendiğini tartışmaktadır. Bu çerçevede Birinci Dünya Savaşı’nda bölgenin işgal edilmesi ile birlikte bölgede yaşanan olaylar Gümüşhane ili kapsamında Hafız Mehmet’in Ermeni komitacılar tarafından şehit edilmesine şahit olanların anlattıkları ile ortaya konulmuş ve işgalden sonra bölgeyi tekrar ele geçiren Osmanlı Ordusu ile kurtuluşa kadar giden hadiseler ele alınmıştır.”

S.VEDAT KARAARSLAN KİMDİR?

Aslen Gümüşhane Bağlarbaşı mahallesinden olan S.Vedat Karaarslan Torul doğumludur.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ve Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Avrupa Toplulukları Ana Bilim Dalı, Ekonomi-Maliye Bölümünde yüksek lisans yaptı. Anadolu Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde okumaktadır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Modelleme ve Simülasyon Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde Araştırmacı olarak görev yapmaktadır.

Ankara PTT Başmüdürlüğü’nde Başmühendis, Grup Başmühendisi, Başmüdür Yardımcısı, Telgraf ve Telefon Dairesi Başkan Yardımcısı, Bilişim Ağları Dairesi Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Aycell Mobil Haberleşme ve Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Eurasiasat Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Belçika, İngiltere, Japonya, Hollanda, Fransa, Almanya ve ABD’de telekomünikasyon sektörüne yönelik eğitimler aldı ve araştırmalar yaptı. Arkeoloji ve bilim teknolojileri birleşimi alanında sahibi olduğu (arkeotekno.com) sitesinde Doğu Karadeniz Bölgesi Klasik, Mezopotamya, Amerikan ve Uzak Doğu arkeoloji si üzerine yazıları yayımlanmaktadır. Telekomünikasyon sektörüne yönelik yayımlanmış iki kitabı bulunuyor.

HASAN PİR’İN KONU İLE İLGİLİ KÖŞE YAZISI İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ

https://gumushanedenhaber.com/bir-torunun-sehit-dedeye-vefasi-kitaplasti-gumushaneli-s-vedat-karaarslanin-kitabi-yayimlandi/

image_print

HABERLER