GÜMÜŞHANELİ ÖĞRENCİLER “PESTİL VE KÖMEYİ” DERSTE ÖĞRENİYORLAR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANELİ ÖĞRENCİLER “PESTİL VE KÖMEYİ” DERSTE ÖĞRENİYORLAR

Giriş Tarihi: 16 Kasım 2016 - 14:13

Son Güncelleme: 16 Kasım 2016 - 14:18

GÜMÜŞHANELİ ÖĞRENCİLER “PESTİL VE KÖMEYİ” DERSTE ÖĞRENİYORLAR

Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi), Türkiye’de bir ilke imza atarak Pestil ve Kömecilik” adı atında seçmeli ders okutuyor.

Bu uygulama ile; Gümüşhane’de en dinamik sektör olan pestil ve kömeciliğe destek vermek ve ara eleman yetişmesine yardımcı olmayı hedefleyen Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi;  ilk defa 2015-2016 yılında Pestil ve Kömecilik” seçmeli dersini Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 10. Maddesinin (e) fıkrasına dayalı olarak Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü’nün onayı ile okutmaya başladı. Uygulama 2016-2017 eğitim öğretim yılında da devam ediyor.

“Pestil ve Kömecilik” seçmeli dersinde öğrenciler ; gıda hijyeni, sanitasyon, pestil ve köme yapım aşamaları, ambalajlama ve ürün satışı konularında teorik ve eğitim alıyorlar.

“Pestil ve Kömecilik” seçmeli dersi ile ilgili olarak Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin   internet sitesinde geniş bilgi yer alıyor.

İLGİLİ SİTE İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

image_print

HABERLER