GÜMÜŞHANE’NİN CAZİBESİ ANKARA’DA TANITILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’NİN CAZİBESİ ANKARA’DA TANITILDI

Giriş Tarihi: 10 Şubat 2017 - 15:11

Son Güncelleme: 10 Şubat 2017 - 15:11

Gümüşhane’nin de dahil olduğu Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri’ndeki 23 ilde özel sektör yatırımlarını desteklemeye yönelik uygulanmaya başlanan Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Gümüşhane’deki yatırım avantaj ve destekleri ile Ekonomi Bakanlığı Yatırımı Teşvik Sistemi, Ankara’da devam eden 5. Gümüşhane Kültür ve Turizm Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

İller Bankası Sosyal Tesisleri’nde çok sayıda Gümüşhaneli ve Ankaralı işadamının da katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, son nüfus sayımıyla Gümüşhane nüfusunun yaklaşık olarak 175 bine yükseldiğini kaydeden Vali Okay Memiş: “Bununla birlikte yaz aylarında 320 köyümüzün tamamında nüfus 2-3 katına çıkıyor. Özellikle Gümüşhaneli hemşehrilerimizin ikili meskenleri olduğunu görüyoruz. Biz de bu noktadan hareketle Gümüşhane’de ev yapmak isteyen gurbetteki hemşehrilerimizin bu istekleriyle ilgili işlemlerin kolaylaştırılması için İl Özel İdaremize talimat verdik. 320 köyümüzün her birisinde 10 tane konut yapılsa 3200 konut yapar ve bu hem ilin hem de ilçelerin ekonomisine çok büyük bir katkıdır. Bizler de Gümüşhane’de görev yapan kamu görevlileri olarak, 175 bin nüfusa göre değil 600-700 bin nüfusa göre hizmet ediyoruz. Çünkü Gümüşhane’nin en önemli değeri insan kaynağı. Biz bunu gördük ve bunun farkındayız. Gümüşhane coğrafyası öyle güzel bir coğrafya ki; herkesin köyleriyle diyalogları devam ediyor. Bizler de kamu hizmetlerinde bu hususa dikkat ediyoruz.” dedi.

Gümüşhane’deki bütün köy yollarını asfaltlayacaklarını dile getiren Vali Okay Memiş: “Milletvekillerimizle birlikte buna göre planlamalarımızı yaptık. Allah nasip ederse memleketinize geldiğinizde köylerinize ulaşımınızı çok kolay yapacaksınız.” şeklinde konuştu.

Gümüşhane olarak kalkınmada turizm, tarım ve hayvancılık ile madencilik olmak üzere 3 önemli sac ayağı olduğunu ifade eden Vali Memeiş: “Özellikle tarım ve hayvancılık, Kelkit, Köse ve Şiran havzamızda çok önemli bir önceliğimiz. 29 adet baraj yapılıyor ve bunlar bittiğinde havzanın tamamı sulanabilir tarıma geçiyor. Kelkit ilçemizde Türkiye’nin 4. Hayvan İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni kuruyoruz. Ben her köy ziyaretimde mandıraları ziyaret ediyorum. Hayvancılığı artırmaya yönelik önemli projelerimiz var. Hain darbe girişiminden sonra TMSF’ye devredilen Koza Madencilik’in ruhsatlarını hallettik ve yakında faaliyete başlayarak en az 300 istihdam sağlayacak. Yine Gümüştaş, Yıldız Bakır, Aşkale Çimento’nun da alımlarıyla yaklaşık 700 civarında istihdam sağlanacak. Kalkınmadaki diğer önceliğimiz de turizm. 320 köyümüzün tamamı ayrı bir güzellik. Bu konuda da önemli çalışmalar yapıyoruz. Tabiat parklarımızı mutlaka birinci sınıf işletmeyle Türkiye’ye tanıtacağız.” diye konuştu.

Konuşmasının devamında Gümüşhane’de devam eden yatırımlar konusunda katılımcıları bilgi veren Vali Okay Memiş: “Bizlere tüm bu yatırımları yapılmasına vesile olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık Bey’e, hükümetimizin bütün bakanlarına, Sayın Milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İçtenlikle söylüyorum ki; biz insanlarımızın sorunlarını çözme niyetindeyiz. Kamu kaynaklarını istişare ederek çok dikkatli harcıyoruz. Kamu kaynaklarını kimseye peşkeş çekmiyoruz ve buna müsaade etmiyoruz. Onun için hepiniz müsterih olunuz.” dedi.

Vali Okay memeiş’in konuşmasının ardından, DOKA Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Serkan Atabaş tarafından Cazibe Merkezleri Programı ve teşvik sistemi konusunda detaylı sunum yapıldı.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi – 10.02.2017)

image_print

HABERLER