Gümüşhane’ye “Huzurevi” Açılması İçin Milletvekili Köse’den Yardım Bekliyorlar - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

21 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’ye “Huzurevi” Açılması İçin Milletvekili Köse’den Yardım Bekliyorlar

Giriş Tarihi: 01 Mayıs 2024 - 10:00

Son Güncelleme: 01 Mayıs 2024 - 12:44

Yaşlı ve bakıma muhtaç nüfusun giderek arttığı Gümüşhane’de “Huzurevi” olmamasını büyük bir noksanlık gören Gümüşhaneliler, Milletvekili Av.Celalettin Köse’den  yardım istediler.

KARADENİZ BÖLGESİNDE HUZUREVİ SADECE GÜMÜŞHANE’DE YOK. TÜRKİYE’DE İSE HUZUREVİ OLMAYAN BİR KAÇ İLDEN BİRİ GÜMÜŞHANE

Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kayıtları incelendiğinde Karadeniz bölgesi illerinden Artvin, Rize, Trabzon, Bayburt, Giresun, Ordu, Tokat, Samsun, Amasya, Çorum, Sinop, Kastamonu, Bartın, Karabük, Zonguldak, Bolu ve Düzce illerinin tamamında huzurevi bulunduğu görülecektir. Maalesef Sadece Gümüşhane’de  “Huzurevi” yok.

Huzurevlerine giriş şartlarını taşıyan Gümüşhaneli pek çok hemşerimiz diğer illerdeki huzurevlerine başvurmak zorunda kalıyor. Halbuki Gümüşhaneliler kendi memleketlerinde açılacak olan huzurevlerinde kalmayı tercih ediyor.

GÜMÜŞHANE’DE BİNA İHTİYACINI GİDERECEK YETERLİ STOK VAR

Huzurevi için Gümüşhane Merkez ilçede atıl olan ve kapasitesi müsait olan pek çok kamu binası bulunuyor. Bu nedenle Gümüşhane’de huzurevi açılması için yeni bir bina yapmaya gerek yok. Devletin elindeki boş binalarda bu hizmetin verilmesi mümkün. Önemli olan bir an önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Gümüşhane’ye huzurevi açılması onayının çıkartılmasıdır.

BU İŞİ ANCAK MİLLETVEKİLİ KÖSE HALLEDER

Huzurevi açılması konusunda Gümüşhanelilerin ifadeleri şöyledir:

“Anjiyo ünitesini Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne açtırarak Gümüşhanelilerin dualarını alan Milletvekili Av. Celalettin Köse, Gümüşhane’ye “Huzurevi” de açtırarak daha çok dua alacaktır. Sayın Milletvekilimizden bu önemli hizmeti ve müjde bekliyoruz.”

image_print

HABERLER