Gümüşhane’yi Ziyaret Edecek Olan Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof.Dr.Ali Erbaş’a Arzımızdır - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’yi Ziyaret Edecek Olan Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof.Dr.Ali Erbaş’a Arzımızdır

Giriş Tarihi: 22 Şubat 2024 - 20:36

Son Güncelleme: 22 Şubat 2024 - 20:44

Hasan Pir

Sayın Başkanım;

Zat-ı Alinizin Şirin ilimiz Gümüşhane’yi 23 Şubat 2024 Cuma günü ziyaretiniz bizim için tarihi bir olaydır.

Gümüşhane’yi sizden önce 2008 yılında Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Bardakoğlu ziyaret etmişti.  16 yıl sonra Zat-ı Alinizin Gümüşhane ziyareti Gümüşhaneliler olarak bizi hem mutlu etmiş hem de heyecanlandırmıştır. Büyük Hadis Âlimi Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevî Hazretleri’nin memleketine hoş geldiniz.

Sayın Başkanım;

Diyanet İşleri Başkanlığı görevine geldiğiniz günden bugüne çok büyük işlere imza attınız. Dinimizi istismar eden FETÖ tehlikesinin Diyanet camiasından uzaklaştırılmasında ve vatandaşımızın bu tehlikeye karşı dinî açıdan aydınlanmasında büyük emek sarfettiniz.

Türk aile yapısını, Türk gençliğini, milli birliğimizi her türlü tehlikeden korumak için büyük gayret sarfettiniz. Bu çalışmalarınızdan dolayı size ve ekibinize tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun.

Bunların da ötesinde Mukaddes Dinimiz İslam’ın, Mukaddes Kitabımız Kur’an’ın, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in ve Peygamberimizin Mübarek Hadislerinin tanıtılması, sevdirilmesi ve korunması için her sahada çok büyük hizmetler verdiniz ve veriyorsunuz. Bunlardan dolayı da sizlere şükran borçluyuz.

Değerli Başkanım;

Gümüşhane’deki teşkilatınız olan İl Müftülüğümüz, Müftümüz Sayın Hüseyin Gün ve arkadaşları sizler gibi büyük gayret sarfederek Dinimiz İslam’ı Gümüşhane’de hem öğretiyor hem de sevdiriyorlar.

Sayın Başkanım;

Ziyaretiniz vesilesi ile Gümüşhane’de zat-ı âlinizin eseri olmasından mutluluk duyacağımız bazı hususları arz etmek istiyorum:

1-Gümüşhane ekonomik olarak zengin olmayan bir ilimizdir. Çok büyük yatırımların yapılmasında maddi zorlanmalar olmaktadır. Bu bağlamda 2013 yılında ruhsatı alınan ve yapımına başlanan Gümüşhane Merkez Oltanbey Mahallesi’ndeki İl Müftülüğü Hizmet kompleksi inşaatı yaklaşık 11 yıldır devam ediyor. Bu güzel eserin bitmesi ve hizmete girmesi için sizlerin himmetine ihtiyaç vardır.

2- Gümüşhane şehir merkezinde Müftülüğümüzce yapımına başlanan çok amaçlı kültür ve sosyal tesisin de bir an önce bitirilmesi gerekmektedir. Özellikle bu merkezde Diyanet Vakfı’nın hem satış hem de okuma ofislerinin olmasına acil ihtiyaç vardır.   Gençlerimizin Diyanet Vakfı kitaplarının tümüne ulaşması için Gümüşhane merkezinde bir Diyanet Vakfı Kitabevi’nin bulunması çok büyük bir ihtiyaçtır. Zira nüfusunun yarıdan çoğunu üniversite, lise, ortaokul ve ilkokul öğrencilerinin oluşturduğu Gümüşhane’de  çocuk ve gençlerimizin yabancı akımlara kapılmaması için bu kitabevinin açılmasını çok zaruri görüyoruz.

3- İl genelinde, köylerimizde pek çok camimizde imam açığı bulunmaktadır. Bu ihtiyacın da Zat-ı alinizin emirleriyle telafi edilmesini bekliyoruz.

Sayın Başkanım;

Bir de zatınıza özel, şahsi teşekkür etmek istiyorum. Günümüzde özellikle “Tabiatcılık, tesadüfçülük, evrimcilik, Hadis düşmanlığı” gibi çeşitli yollarla gençliğimizi zehirleyen akımlara karşı bir siper gibi “dur” diyen, gençlerimizin aldatılmasını önleyen, iman hakikatlerinin ispatlanarak anlatıldığı Kur’an tefsiri Risale-i Nur Külliyatı eserlerini Diyanet ve Diyanet Vakfı Yayınevi’nden neşretmenizden dolayı da özel teşekkürümü arz ediyorum. Saygılarımla.

image_print

HABERLER