GÜSEV’DEN GÜMÜŞHANELİ ÖĞRENCİLERE BURS DUYURUSU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜSEV’DEN GÜMÜŞHANELİ ÖĞRENCİLERE BURS DUYURUSU

Giriş Tarihi: 19 Ekim 2016 - 14:56

Son Güncelleme: 19 Ekim 2016 - 14:56

Kurulduğu ilk günden bugüne dek Gümüşhaneli öğrencilere yönelik sosyal faaliyetler gerçekleştiren ve yine Gümüşhaneli lisans öğrencilerinin eğitimlerine katkı sağlamak üzere burs desteğini aralıksız sürdüren , Gümüşhane Milletvekili Sn. Hacı Osman AKGÜL’ ün Mütevelli Heyet Başkanlığını yaptığı, Sn. Vahit OLGUN ün Genel Başkanlığındaki Gümüşhane Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı (GÜSEV) tarafından; 2016 – 2017 Eğitim ve öğretim yılında Gümüşhaneli üniversite öğrencilerine sağlanacak burs desteği için müracaatlar başladı.

GÜSEV Genel Sekreteri Avukat Hasan Karagöz tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Vakfımız tarafından kuruluşundan bu güne 5 yıldır aralıksız gerçekleştirilen ve Gümüşhaneli Lisans öğrencilerinin eğitimine katkı sunma amacı taşıyan burs çalışmamız 2016-2017 eğitim yılında da devam edecektir. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi burs başvurumuzun öncelikli şartıburs başvurusunda bulunacak öğrencimizin Gümüşhaneli olması kriteridir. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi çalışmamız Gümüşhaneli Lisans öğrenimini sürdüren veya yeni başlayan öğrenci kardeşlerimiz için geçerlidir” yöneliktir dedi.

Genel Sekreter Karagöz’ün yaptığı açıklamasında“Vakfımız kurulduğu günden bu güne dek 5 yıllık süre boyunca tamamı sadece Gümüşhaneli hemşerilerimize yönelik olmak kaydı ile pek çok alanda faaliyet göstermiş, çeşitli hizmetlerde bulunmuş ve bulunmaya da devam etmektedir.  Vakfımız kuruluşundan bugüne dek 5 yıl boyunca Gümüşhaneli lisans öğrencilerimizin eğitim hayatında katkıda bulunmak adına burs desteği sağlamış ve bu vesile ile toplamda binlerce öğrencimizin eğitim öğrenim hayatına katkıda bulunmuştur. Bunun yanı sıra yine vakfımız iktisadi teşekküllerinden olup geçtiğimiz eğitim yılında faaliyetlerine başlayan Turkuaz Kolejimiz; Gümüşhane yerelinde okul anlayışına farklılık getirmiş, gerek eğitmen kadrosu gerek teknolojik alt yapısı gerekse de ilk eğitim yılında elde ettiği başarısı ile ülke genelinde kendi ekolleri arasında ilk sıralardayer almayı başarmış bir kolej olmuştur.  Diğer bir yandan Gümüşhane’mizde bulunan üniversite öğrencileri için vakfımız tarafından yurt projesi oluşturulmuş ve hayata geçirilmiştir. Şu an için tadilat ve tamirat çalışmalarının aralıksız sürdüğü üniversite yurdumuz da yine Turkuaz Kolejimizde olduğu gibi en son teknoloji ile donatılmış ve bitiminde ilimizde ki yurt anlayışına farklılık getirecek mahiyette bir yapıya sahip olacak ve bu yurt binalarımızda bir yandan öğrencilerin barınmasına imkan oluştururken bir yandan da insanımıza istihdam imkanı sağlanmış olacaktır.

Gümüşhane Vakfı olarak kurulduğumuz ilk günden bugüne dek Gümüşhaneli hemşerilerimize yönelik sürdürdüğümü ve tüm burs dönemlerimizde eğitim hayatına katkıda bulunduğumuz öğrencilerimizde aradığımız GÜMÜŞHANELİ olma şartına bu yıl da bağlı kalıyoruz ve GÜSEV olarak Gümüşhaneli Lisans öğrencilerimizin eğitimlerini destekliyoruz. Burs çalışmamız Gümüşhaneli olup lisans eğitimini (4 Yıllık ) sürdüren diğer koşulları da taşıyan öğrencilerimize yönelik olarak gerçekleştiriyoruz. Bünyesinde başvuru şartlarını barındırmaya nve özellikle ön lisans öğrencilerimizce yapılan başvurular bu yıl da değerlendirmeye alınmayacaktır.

İlgili kriterleri barındıran Gümüşhaneli Lisans öğrencilerimizin her yıl olduğu gibi bu yıl da www.gumushanevakfi.com  adresli internet sitemizde ki başvuru formalarında yer alan kısımları eksiksiz, tam ve doğru bir biçimde doldurarak başvurularını 10.11.2016 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir” dedi.

Karagöz, yeni eğitim yılının tüm öğrencilere, öğretmen ve akademisyenlere ve tüm Gümüşhane’ye hayırlı olmasını diledi.
Gümüşhane Eğt. Kült. ve Sağ.Vakfı

Genel Sekreter

Av. F. Hasan KARAGÖZ

 

Başvuru Şartları

  • Gümüşhane Nüfusuna Kayıtlı Olmak (Anne-Baba Herhangi Birisinin Kayıtlı Olması yeterlidir)
  • Lisans Öğrencisi Olmak
  • Vakıf Üniversitesinde Öğrenci İse 100% Burslu Olmak
  • Başvuru Formunu Eksiksiz, Tam ve Doğru Olarak Doldurmak.
image_print

HABERLER