GÜVEN TAZELEMEDE REKOR İSMAİL AKÇAY’DA - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜVEN TAZELEMEDE REKOR İSMAİL AKÇAY’DA

Giriş Tarihi: 17 Nisan 2018 - 11:16

Son Güncelleme: 17 Nisan 2018 - 11:16

Son yapılan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası  (GTSO) seçimlerinde kayıtlı olan 765 üyeden seçimde oy kullanmış olanların hemen hemen tamamının oyunu alarak 6. kez oda başkanlığına seçilen Sayın İsmail Akçayı’ n bu başarısı yerel basında ve yaygın medyada,  “Başkan İsmail Akçay 6. kez  güven tazeledi” şeklinde geçti. Kullanılan bu ifadenin açılımına gelince:

Kavramlardan: Güven “bir şeyden beklenilen niteliğe inanıp ona göre davranmak”, Güven tazelemek ise, “kendisine inandırmak, güvenmek”  şeklinde tanımlanıyor, TDK sözlüklerinde….

Bir insan için su içmek nefes almak nasıl bir ihtiyaç ise bir ilişki içinde güven de hava gibi su gibi temel bir ihtiyaçtır. Çağımızın zor erdemlerinden biridir güven.. Zira kimsenin kimseye tahammül edemediği “senin ipinle kuyuya inilmez” dendiği bir dünyada  herkesin güvenine layık olmak kolay ulaşılacak bir erdem değil doğrusu..

Bu tanımlamalara göre demek ki Gümüşhane İş Dünyası sayın İsmail Akçay’dan bekledikleri performansı ki bunlar temsil etme, yasaların sağladığı avantajları ticaret erbabının emrin sunma,  İş adamlarının önündeki engelleri kaldırma  hasılı bir oda başkanının yapması gerekenleri büyük bir özveri içinde yaptığına kanaat getirmiş olmalılar ki 6. kez kendisine yetki vermede bir beis görmediler.

Sayın Akçay da  üstlendiği görevi açıklık ilkesi, paylaşımcı bir uygulama, özverili çalışma ve güven duygusunun kalbi olan şeffaf bir yönetim, sevgi-saygı-sadakat –vefa  dörtlü anlayışı içerisinde  sağladığı bilinen gerçeklerdendir…

Güvenmek –güvenirlik bir duygudur.  Bu duyguyu küçük yaştan itibaren çocuklarımıza aşılamalıyız. Aşılamalıyız ki; geleceğin yöneticileri olarak bu çocuklar ülkede her alanda güvenli bir ortam yaratabilsinler. Tıpkı İsmail AKÇAY ağabeyleri gibi.. Bu bağlamda konumuza  ışık tutan bir olay İngiltere’de  şöyle gelişir:

Çoğumuzun bildiği üzere İngiltere’de hakimler maaş almaz. Diledikleri kadar parayı çek yazıp imzalayarak bankalardan alıyorlarmış. Bir gün hakimin biri yüklü bir çeki bankadan tahsil ediyor, ertesi gün de gelip yatırıyor. Sebebi sorulduğunda, “efendim bakayım ki devletimiz bize ne ölçüde güveniyor” der. Ancak ertesi günü soruşturma açılır. Hakim meslekten azledilir.
Sebebi ise; Devletine güvenmeyip de test etmeye kalkışan hakime devlet güvenmez denilir.(Yusuf sadık. Demokrat Gümüşhane Gazetesi  “Güven ,Güvenirlik”  makalesinden) Anlayacağınız, güven, güvenmek işte böyle bir şey. Bir ölçüde,” birbirinizin  ipiyle kuyuya   inme erdemini  gösterin “demeye getiriyor.

Evet değerli okurlar!.. İsmail  Başkan’ın böyle bir test yapmadığını biliyoruz. Bunun yerine her kesimi kucaklayan   yardım sever bir anlayışla  başta üyelerinin haklarını korumak –kollamak, olmak üzere  Gümüşhane halkının yüce menfaatlerini savunmak , STK çalışmalarına katılmak, il genel ve özel yönetimine destek vermek gibi öz verili çalışmaların içinde olduğunu  iş dünyası başta olmak üzere  hepimiz biliyoruz..

Sayın İsmail Akçay,, 1953 Gümüşhane doğumludur. Bir kız 6 kardeşın en büyüğüdür.  İlk ve orta öğrenimini burada, yüksek öğrenimini başladığı Buca eğitim yüksek okulunda ve takiben Marmara Üniversitesi’nde işletme okuyarak  tamamladı (1982). İş hayatında önce, yüklenici firma olarak devam ederken kendisini Türkcell İletişim hizmetleri içinde buldu. İlkeli siyaset yapmıştır. Tam bir Gümüşhane evladı ve eşraftan biridir. Beşoba’ dan amcazadesi hafızoğullarından Kadir Paşa Akçay’ın damadıdır. GTSO Başkanlığına ilk kez1996 yılunda seçilmiştir. Arada çok kısa bir süre ayrılmış olsa da  oda mensuplarının vefa yüklü çağrılarına uyarak tekrar görev başı yapmıştır. Bu vefanın yüklediği sorumluluk ve ağır yükün altından hiçbir maddi destek beklemeden  durmak yok   çalışmaya devam sloganıyla ancak kalkabilceğine inanmaktadır. Nitekim bazı bilgiler için gece geç vakıt aradığımda  halen GTSO daki bürosunda çalışmakta olduğuna  hiç de  şaşmadık…

Sayın İsmail Akçay; GTSO başkanı olarak 24 den fazla STK da görev yapmaktadır. Önemli görevleri arasında Odalar-borsalar vergi kom. Üyeliği. Ekonomik İşbiriği teşkilatı Türkiye delegasyonu, İl kıymet Taktir Komisyonu, İl İstihdam Kurulu, Milli Eğitim Danışma Kurulu üyelikleri gibi önemli görevler bulunmaktadır.

Görevli olarak Türki Cumhuriyetlerinin tamamını ayrıca Pakistan İran gibi ülkeleri de  Türkiye İŞ dünyası heyeti ile birlikte ziyaret etme onurunu yaşamıştır…

Sayın Akçay’dan aldığımız önemli bilgiler arasında   İlimizin son yıllardaki ihracatındaki artış var. 2015 yılında 120 bin  Dolar olan ihracat 2017 yılında 52 milyon Dolara çıkmıştır. Yaklaşık 433 kat olan bu artış istihdama doğrudan yansıyarak önemli katkılar sağlamıştır. Bu olumlu gelişme, denilebilir ki, Sayın Akçay’ın öncülüğünde çalışma arkadaşları ve Gümüşhane İş dünyası sayesinde gerçekleştirilmiştir…

Netice itibarı ile konumuzu bir cümle ile özetleyecek olursak: Güven, bir toplumun tutkalıdır. Ya da çimentosudur.

İşte Sayın İsmail Akçay da bu görevi yapıyor..…..

Tebrikler Sayın İsmail Başkan.. Tebrikler Gümüşhane İş dünyası.

 

image_print

HABERLER