JANDARMAMIZ 178 YAŞINDA - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

JANDARMAMIZ 178 YAŞINDA

Giriş Tarihi: 14 Haziran 2017 - 15:39

Son Güncelleme: 14 Haziran 2017 - 15:40

Jandarma Teşkilatı’nın 178. Kuruluş Yıldönümü, Gümüşhane’de de 14 Haziran 2017 Çarşamba günü Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Törene, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, askeri erkân, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende daha sonra Jandarma Yüzbaşı Oğuz Karadeniz tarafından Jandarma Teşkilatı’nın tarihçesi okundu.

Törende, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan’ın günün anlam ve önemiyle ilgili gerçekleştirdiği konuşmanın ardından yaptığı konuşmada, Türk milletinin asker bir millet olduğunu kaydeden Vali Okay Memiş: “Her millet asker millet olarak tanımlanmaz. İngilizlere, Ruslara, Fransızlara asker millet denilmez, hepsinin başka özellikleri var. Ama Türk milletine asker millet denir. Bizler çocuklarımızı büyütürüz, askerlik çağına geldiğinde de kınalar yakıp, terörle mücadelede verilen onca şehide rağmen keyifle, seve seve, gururla askere göndeririz. Hatta evlilik çağına gelen gençlerimizin askerliğini yapmış olması evlilik için bir ön şart gibidir.” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en değerli, en nitelikle ve sivil vatandaşa en yakın biriminin Jandarma Teşkilatı olduğunu dile getiren Vali Memiş: “Ancak 15 Temmuz’dan sonraki süreçte Jandarma Teşkilatı tamamıyla İçişleri Bakanlığı’na bağlandı. Artık Jandarma Teşkilatı kır polisi diyebileceğimiz bir şekilde örgütlenmiştir ve buna göre mevzuatımız yeniden tanzim edilmektedir. Bu önemli bir süreçtir ve bunu çok önemli görüyoruz. Biz İçişleri Bakanlığı olarak bunu baştan beri savunuyoruz. Umarım bundan sonra çok daha iyi görevlere vesile olacaktır bu değişiklik. Bu vesileyle 15 Temmuz’da hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Jandarma Teşkilatı 15 Temmuz’da kahramanlık örneği göstermiştir. Kendi içinde yuvalanmış FETÖ’cü hainlere karşı müthiş bir direniş göstererek, anayasal sistemi, cumhuriyeti ve anayasal rejimi kahramanca savunmuştur.” diye konuştu.

Atatürk Anıtı önündeki tören, Jandarma Teşkilatı’nın 178. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerininin verilmesi ile sona erdi.

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından 15 Temmuz Zafer Meydanı’nda İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen sergiyi ziyarete açıldı, İl Jandarma Komutanlığı köpek timinin uyuşturucu ve bomba arama gösterisi yapıldı.

 

image_print

HABERLER