"KARAYOLU GÜVENLİĞİ VE TRAFİK HAFTASI" GÜMÜŞHANE KUTLAMALARI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

“KARAYOLU GÜVENLİĞİ VE TRAFİK HAFTASI” GÜMÜŞHANE KUTLAMALARI

Giriş Tarihi: 17 Mayıs 2017 - 21:44

Son Güncelleme: 17 Mayıs 2017 - 21:44

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle Karayolu Güvenliği ve Trafik haftası kutlandı.

Her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü  “Karayolu Trafik Güvenliği Günü” takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası” olarak kutlanmakta olup, ilimizde de bir dizi etkinlikler düzenlendi. Çeşitli kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını arttırmak toplumda olumlu bir trafik kültürü oluşturmak ve bunun kalıcı olmasını sağlamak amacıyla yapılan etkinlikler kapsamında,  Nesrin Halit Zarbun Anaokulu, Dumlupınar Ortaokulu ve Yusuf Çiftçioğlu İlkokulunda toplam 230 öğrenciye görevlilerimiz tarafından trafik konulu eğitim verildi. Zafer Meydanı’nda stant kurularak Sağlık Müdürlüğü 112 ekipleriyle birlikte vatandaşlarımıza ve öğrencilere broşür ve çeşitli hediyelerin dağıtımı yapıldı. Ayrıca farkındalık oluşturmak amacıyla Şehir merkezinde bulunan çeşitli noktalara Trafik konulu afişler yapıştırıldı.

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle açıklama yapan Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Orhan KAR, yapılan analizler sonucunda Trafik kazalarına, yoğun olarak sürücülerin yaptığı kural ihlallerinin sebep olduğunu belirterek, “Trafik şüphesiz üzerinde sürekli çalışılması gereken ciddi bir alan olup, trafik sorunu sadece ülkemizin değil tüm dünyanın en önemli sorunlarından biridir. Huzurlu ve güvenli bir trafik ortamı için, trafik kurallarına uyan bir toplum olmamız şarttır. Bu bağlamda hepimizi yakından etkileyen ve derin izler bırakan trafik kazalarına dur demek için, vatandaşlarımızı ve küçük yaştan itibaren çocuklarımızı eğitmemiz gerekmektedir.” dedi.

Emniyet Teşkilatı olarak trafik denetim stratejilerinin cezaya dayalı değil, caydırıcı, uyarıcı ve eğitici niteliğe dayalı olduğunu vurgulayan İl Emniyet Müdürü Orhan KAR, “Yasalardan aldığımız denetim görevini, çağdaş ve ileri ülkelerde kullanılan teknolojik araç ve gereçler ile yerine getirmekteyiz. Güvenli bir trafik ortamı için sürücülerimiz ve yayalarımız trafik görevlilerimizin uyarılarına ve önceden belirlenmiş  kurallara mutlak suretle uymaları büyük önem arz etmektedir. Uyulmayan her bir kural bizim, yakınlarımızın yada başkalarının canına mâl olabilmektedir. Bu sebeple tüm vatandaşlarımızın kazasız günler geçirmesini temenni ediyor, karayolu ve trafik görevlilerimize çalışmalarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

image_print

HABERLER