Kur’an Okuma ve Hafızlık İçin Yarıştılar - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Kur’an Okuma ve Hafızlık İçin Yarıştılar

Giriş Tarihi: 29 Kasım 2023 - 23:57

Son Güncelleme: 29 Kasım 2023 - 23:57

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü programı kapsamında Gümüşhane İmam Hatip Ortaokulları arasında Genç Seda Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışması ve Genç Seda Erkek Öğrenciler Hafızlık Yarışması düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, Şube Müdürü Adem Doğan, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 2 kategoride yarışan öğrenciler, jüri üyelerine ve salondakilere Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundu.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, “Bu yarışma Milli Eğitim Bakanlığımız ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün ortaklaşa her yıl yaptığı bir çalışmadır. Bu yarışmada genç seda kategorisinde erkek öğrenciler Kur’an okumada hünerlerini sergilediler. Yarışmanın kaybedeni yoktur, bu yarışmaya giren tüm öğrencilerimiz, zaten yarışmaya girmekle başarılı olmuşlardır. Bütün öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Genç Seda Erkek Öğrenciler Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışmasında Kelkit Ünlüpınar İmam Hatip Ortaokulundan Alperen Danışman birinci, 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulundan Muhammet Rıfat Gönan ikinci ve Merkez TOBB İmam Hatip Ortaokulundan Mustafa Selim Yılmaz üçüncü oldu.

Genç Seda Erkek Öğrenciler Hafızlık Yarışmasında ise Kelkit Ünlüpınar İmam Hatip Ortaokulundan Muhammed Gümüşçü birinci ve 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulundan Abdullah Salim Güllü ikinci oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

image_print

HABERLER