Madem referandumun bir önemi yok idi neden önümüze sandık koydunuz? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Madem referandumun bir önemi yok idi neden önümüze sandık koydunuz?

Giriş Tarihi: 14 Ekim 2016 - 13:51

Son Güncelleme: 14 Ekim 2016 - 13:51

Gümüşhane İli Torul ilçesi Musalla ve Gülaçar vadisinde bulunan 10 köy muhtarı 14.10.2016 Cuma günü Saat 13.00 da Gümüşhane İli Torul İlçesi İnkılap (Musalla) Köyü merkezinde halkın katılımı ile süreçle alakalı olarak basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklaması şöyledir:

 

TORULDAN AYRILIP GÜMÜŞHANE MERKEZE BAĞLANMAK İSTEYEN 10 KÖY MUHTARLARI ORTAK BASIN BİLDİRİMİ

 

Bizler 10 köyün yani Bahçelik, Arılı, Kalecik, İnkılap, Günay, Işık, Kocadal, Gülaçar, Dedeli ve Yalınkavak köylerinin muhtarlarıyız.

Demokrasilerin temelini kuşkusuz seçimler oluşturmaktadır. Bizler son mahalli seçimlerde halkımızın büyük kısmının desteği ile onların temsilcileri olan bireyleriz.

Yürüttüğümüz bu temsili görevde her daim temsil ettiğimiz köylülerimizin daha huzurlu yaşamaları için gayret sarf etmekteyiz. Köylerimizin gerek kamu,  gerekse de özel iştiraklerle yapılacak yatırımlardan faydalanabilmesi için azami hassasiyet göstermekteyiz.

Köylülerimizin her talebi bizler için görev niteliğindedir.

Bu gün burada toplanmamıza vesile olan da yaklaşık 1 yıl önce vadimizde yaşayan insanların bir talebidir.

Başta coğrafi konumu olmak üzere pazar ilişkisi ve sosyal ilişkiler bakımından zaten  Gümüşhane ye bağımlı durumda olan vadinin Torul ile tek ilişkisi mülki bağıdır.

Halkımızın bu talebi bizler için yıllar öncesinde köy , ilçe ve il sınırları çizilirken  yapılan bir hatanın düzeltilmesi için başvuru niteliğinde olmuştur ve süreç başlamıştır.

Biz demokrasinin  temsilcileri olarak halkımızın; Toruldan ayrılarak Gümüşhane Merkez e bağlanma taleplerini dinledik.  Gerek köy halkı ile, gerek kendi aramızda gerekse de mülki idare ile yaptığımız mütalaalar sonucu halkımızın ayrılma taleplerini, gerekçeleri ile beraber 15 Aralık 2015 tarihinde yaptığımız başvuru ile Torul Kaymakamlığına bildirdik.

Demokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde devam eden süreçte gerekli bütün prosedürler yerine getirilmiş, aşamalar kat edilmiş ve  10 köyün ayrılma talebi demokrasilerin vazgeçilmesi olan seçimle yani referandum ile halka sorulmuştur.

Vadi de yaşayan halkın haklı ayrılma talepleri referandum sonucu ile taçlandırılmış ve vadimizde bulunan 10 Köyün halkı %95.6 lık yüksek bir oranla ”EVET Toruldan ayrılıp Gümüşhane Merkeze bağlanmak istiyoruz” demiştir.

%95.6 lık oranda sergilenen halk iradesi sonrası vadi halkı Toruldan ayrılıp Gümüşhane Merkeze bağlanma isteklerinin yerine getirileceğine kesin gözü ile bakmıştır.

Çünkü vadi halkı demokrasinin hakim olduğu ülkemizde halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu iyi bilmektedir.

Çünkü vadi halkı  ”Milletin üstünde bir güç tanımam” diyen Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a tıpkı Gümüşhane merkeze bağlanmak istediği referandum sonucu gibi %95.6 oranında güvenmektedir.

Fakat Vadi halkının göstermiş olduğu  bu irade Gümüşhane İl genel Meclisinde yapılan oylamada hiçe sayılmıştır.

Gümüşhane İl genel meclisi ve encümen üyeleri adeta ülkede demokrasinin olmadığını ve milletin gücünün üstünde bir başka güç olduğunu savunmuş ve yaptıkları oylama sonucunda bu düşüncelerini açıkça ortaya koymuşlardır.

14 Meclis üyesi ve encümenden 11 i hayır diyerek  %95.6 lık iradeyi hiçe saymış ve  halkın ayrılma talebini adeta baltalamıştır.

Gerekçe olarak ise kurulan ne olduğu bilinmeyen bir komisyonun sözde raporu gösterilmiştir.

Burada en merak ettiğimiz husus şudur;

Madem referandumun bir önemi yok idi neden önümüze sandık koydunuz?

Şunu özellikle belirtmek isteriz ki  başta Gümüşhane Milletvekilleri ve Sayın  Valimiz olmak üzere Bütün il genel meclisi Üyeleri, encümenler ve bütün yöneticiler 10 köyün ayrılma taleplerinde ne kadar haklı olduklarını  iyi bilmektedirler.

Fakat yapılan görüşmelerde 10 Köyün ayrılma talebine onay verilmesi durumunda il genelinde benzer taleplerin olacağından kaygı duyduklarını dile getirmektedirler.

Başta sayın Milletvekillerimiz ve Sayın valimiz olmak üzere il genel meclisi üyeleri, encümenler ve bütün yöneticilerimize önerimiz şudur.

Vücutta Kan gren olma durumu olan bir organ var ise en mantıklı çözüm o organa kan gitmesini sağlamaktır.

Benzer talebi olan köy, ilçe vb. her ne kadar yerleşim yeri var ise oturup, konuşup, çalışıp insanların bu taleplerine kulak verin.

Unutmayın ortada bir yanlış varsa bu yanlışı düzeltmek siz yöneticilerin görevidir.

Unutmayın ki içişleri bakanlığı görevini yürüten  Sayın Süleyman Soylu yanlış çizilen sınırların düzeltilmesini sağlayacak erdemliğe sahiptir.

Unutmayın ki son yıllarda demokrasinin zirve yaptığı ülkemizde halk iradesinin üzerinde bir irade olamayacaktır.

Unutmayın ki iç işleri bakanlığı bu duruma sizler gibi at gözlüğü ile, değil şeffaf ve gerçekçi bir biçimde bakacak ve vadi halkının çalınan iradesini geri teslim edecektir.

Bizim tek derdimiz vatandaşımızın daha rahat ve huzurlu yaşamasını sağlamaktır.

Bu haklı mücadelemizde yolumuza çıkan her taş parçasını hukuk kurallarına riayet etmek koşulu ile temizleyeceğimizi ve hedefimize er ya da geç ulaşacağımızı özellikle belirtmek isteriz.

Son olarak önümüze sandık koyup sandıktan çıkan %95.6 lık irademizi hiçe sayarak onurumuzu kıran Gümüşhane İl Genel Meclisine bir çağrımız olacaktır.

Vadi halkının bizlerden talebi şudur;

Hiçe sayılan irademiz bize geri verilmedikçe bir daha sandığa gitmeyeceğiz.

Süreçle ilgili olarak Sayın Valimizin İçişleri Bakanlığına Halkın talebini destekler nitelikte görüş sunmasını, İçişleri Bakanlığımızın da bu doğrultuda bir karar vermesini ümit ediyoruz.

Katılımlarınızdan dolayı hepinize 10 Muhtarım ve Vadi halkı adına teşekkür eder saygılarımı sunarım.

 

 

 

 

image_print