MEHMET ÂKİF ERSOY, GÜMÜŞHANE'DE ŞİİRLERİYLE YÂD EDİLDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

MEHMET ÂKİF ERSOY, GÜMÜŞHANE’DE ŞİİRLERİYLE YÂD EDİLDİ

Giriş Tarihi: 27 Aralık 2016 - 20:22

Son Güncelleme: 27 Aralık 2016 - 20:22

Milli Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy, vefatının 80. yıldönümünde 27 Aralık 2016 Salı günü  düzenlenen “Mehmet Âkif Ersoy Şiirleri Dinletisi” programıyla yâd edildi.

Gümüşhane Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda, daha sonra il merkezindeki 12 lisenin öğrencileri tarafından hazırlanan şiir dinletisi icra edildi.

Programın sonunda emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik eden Vali Okay Memiş: “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a Allah’tan rahmet diliyorum. Bu şiirler bize ait yerli ve milli değerlerimiz. Milli Eğitim Müdürümüze  ‘Bu çocuklar nasıl ezberlemişler bu kadar uzun şiirleri’ dedim.  Bu da demek oluyor ki, öğrencilerimiz belli bir potansiyel yakalamış. Bir çocuğun bu kadar uzun kıtalı şiiri ezberleyecek zekası varsa buna uygun bir üniversite kazanır. Bu kadar uzun kıtalı şiirleri ezberleyebilen çocuklarımızın en az bir mühendislik kazanması lazım. Potansiyelinizi gösterdiniz burada, ona göre de başarı göstermeniz lazım. Hocalarımıza, öğrencilerimize ve emeği geçen herkese can-ı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER