NECMİ TAŞDEMİR. “O, BİR BAŞKANDI" - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

NECMİ TAŞDEMİR. “O, BİR BAŞKANDI”

Giriş Tarihi: 24 Şubat 2017 - 10:03

Son Güncelleme: 24 Şubat 2017 - 10:03

Umre ziyareti için gittiği kutsal topraklarda Hakk’a yürüyen Necmi Taşdemir artık aramızda yok. Allah’ın rahmeti üzerine olsun. Mertliğe meydan okuyan yapısıyla bildiğim Necmi ile tanışmışlığım Gümüşhane İmam Hatip Lisesinde okuduğu 1972’li yıllara kadar uzanır.

Kendisinin ve dönem arkadaşlarının FEN dersleri öğretmeni idim. Sonraki yıllarda kader bizi Amir-memur ilişkilerinde tekrar buluşturdu. Bendeniz, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü iken Necmi’de Gümüşhane lisesinde Din bilgisi ve Ahlak dersleri öğretmeni idi. Zamanı geldi, kendisini Gümüşhane Lisesi Müdürü olarak atama nasip oldu.(1984).
Siirt’te görevli iken Ankara’ ya gelmiştim.  Bir  yaz günü Milli Eğitim Bakanlığı koridorlarında Necmi ile tekrar karşılaştık . Yıl 1989. Yerel seçimler dönemi. “Hayırdır Necmi, Ankara’da ne işin var.” dedim.
-“Hocam” dedi . “Herkes bize emir veriyor. Her zaman emir mi alacağım.  Köse Belediye Başkan aday adayı olmak için istifamı verdim.” dedi. Hayırlı olsun diyerek ayrıldık.
Seçimlere bir hafta kala Necmi’den bir telefon. Siirt-Kurtalan İlçesinin bir köyünde öğretmen olan hemşerisinin oyunu kullanması için izin vermem dileğinde bulundu. .

-“Ya! Necmi, iş kala kala bir oy’amı kaldı” dedim.

-“Olsun hocam, bir oyda bir oydur” dedi.  Peki diyerek dileğini kabul ettik.

Seçimler sonuçlandı. Necmi rakibini bir oy farkla geçerek Anavatan Partisinden Köse Belediye Başkanı oldu. Dediğini yaptı. Emir almadan kurtuldu emir veren konumuna geldi.

Kazanmasındaki bir oyun getirisine katkım olup olmadığını bilmiyorum ama bilinen bir gerçek var ki? O’ da Necmi’nin gelecek hakkında yaptığı tahmini tutturmadaki başarısının tartışmasız olduğu gerçeği…

Rahmetli Necmi Taşdemir, Gümüşhane Lisesi müdürü iken edindiği birikim ve deneyimler sonraki yıllarda Köse Belediye Başkanı olduğu dönemlerde işine yaramış olmalı ki Köse ilçesine yadsınamayacak derecede hizmetler sunmuştur. Eğitim, sağlık ve köye götürülen hizmetler başta olmak üzere, Köse’nin şehir kimliğine kavuşturulmasındaki alt yapı çalışmaları her türlü takdirin üzerindedir. Memuriyetten gelmiş olmasına rağmen soy ismi ile özdeşleşen kişiliği ile siyasette başarılı olmuş bir şahsiyettir. Özellikle mensubu olduğu partili arkadaşları ile kurduğu diyaloğu diğer partililerle de partiler üstü bir anlayışla üst düzeyde sürdürmesini bilmiştir.

Ne diyelim! Yakınında olsa idik, elbette ki ben gibi dostları tabutuna birlikte omuz verecektik. Ne yapalım nasip değilmiş.

Kim bilir, belki de Necmi’nin dileği ve duası kutsal topraklarda kalma doğrultusunda olmuştur. Yani Kutsal topraklarda kalıp Peygamber Efendimize komşu olmayı yeğlemiş olabilir. Her ne ise. Bunun adına kader denir.

Kader bu yönde tecelli etmiştir.

Havası sert insanı mert olan Köse ilçemizin yiğit evladı Necmi Taşdemir’in öğretmeni olmaktan onur duyuyor, kendisine tekraren Allahtan rahmet, geride kalanlarına, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Ruhu şad olsun. Âmin.

image_print

HABERLER