NİSAN YAĞMURU SUYU TOPLAMAYI UNUTMAYIN - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

NİSAN YAĞMURU SUYU TOPLAMAYI UNUTMAYIN

Giriş Tarihi: 22 Nisan 2017 - 23:36

Son Güncelleme: 22 Nisan 2017 - 23:36

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sav) Hadislerinde tavsiye ettiği ve İslam geleneğinde çok önemli bir şifa kaynağı olarak bilinen “Nisan Yağmurları” nın bol olduğu günlerdeyiz.

Geleneklerimize göre nisan yağmurları miladi 14 Nisan ile 14 Mayıs tarihleri arasında toplanması gerekiyor.

Nisan yağmurlarının; havanın temiz olduğu ve kirletici unsurların bulunmadığı yerlerde, temiz kaplarda toplanarak kullanılması, sağlık açısından son derece faydalıdır. Yağmur yağarken leğen ve geniş ağızlı kapları açık alana bırakarak içine yağmur suyu dolması sağlanmalı. Bu kaplarda biriken sular daha sonra bidonlara aktarılarak, çeşitli şekillerde saklanır ve kullanılabilir.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Köse nisan yağmurları ile ilgili şunları söyledi: “Nisanda yağan yağmurlar, vücuda zindelik ve enerji kazandıran kullanılabilir demir maddesi içeriyor. Nisan yağmurları sayesinde kış boyunca en alt seviyeye inen vücudun demir miktarı, en doğal yoldan geri kazanılabilir.  Sağlık açısından son derece faydalıdır.”

(Kaynak: Ulusal Basın)

image_print

HABERLER