Öğrenci Velileri, “Yaratılış Felsefesi” nin Müfredata Konulmasını İstiyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Öğrenci Velileri, “Yaratılış Felsefesi” nin Müfredata Konulmasını İstiyor

Giriş Tarihi: 26 Şubat 2024 - 10:03

Son Güncelleme: 26 Şubat 2024 - 10:03

Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzun zamandan beri üzerinde çalıştığı yeni ders programlarının açıklanması yaklaşırken, Türkiye’de İslam dinine karşı oluşları ve evrim teorisi yandaşlıkları ile ünlenen bazı çevrelerin çeşitli vesilelerle Milli Eğitim Bakanlığı’na psikolojik baskı yaparak “Yaratılış Felsefesi” nin yeni müfredata girişini engellemek için büyük gayret sarf ettiği gözleniyor.

Evrim teorisi yandaşlarının psikolojik baskılarına karşı devlet yetkililerini ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı  uyaran Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden öğrenci velileri yeni müfredatlara mutlaka yaratılış felsefesinin konulmasını istiyorlar.

Konunun Türkiye’deki 20 milyon öğrenci ve 20 milyon da öğrenci velisi olmak üzere 40 milyon vatandaşımızı doğrudan ilgilendirdiğini belirten veliler şunları ifade ettiler:

 “Bu çok önemli konuda eğitimin ana paydaşı olan 20 milyon veliye de danışılıp onların da görüşü alınsın. Hiçbir veli çocuğunun evrim safsatası ve ahlaksızlığı ile büyümesini istemiyor.

Evrim teorisi yıllarca yaratılışı inkâr için bir araç olarak kullanıldı. Körpe zihinlere bilim diye dayatılan saçmalıklara artık bir son verilmesi gerekiyor. Biz; veliler olarak bu saçmalıkların son bulmasını ve çocuklarımıza yaratılış felsefesinin de öğretilmesini istiyoruz. Evrim saçmalığının ellerinden kaçtığını gören kesimler son zamanlarda bu hezeyanlarını televizyon dizilerine bile konu ederek adeta son kozlarını oynamaya ve kendileri gibi düşünmeyen muhafazakâr insanları töhmet altında bırakmaya devam ediyorlar”  

“Yaratılış” ın bir gerçek, “evrim” in ise bir teori olduğunu belirten öğrenci velileri, “Basit bir iğne bile ustasız olarak kendi kendine, tesadüfen, evrimle ve tabiatla meydana gelemezken, kâinattaki canlı ve cansız varlıkların bir Yaratıcı Allah tarafından yaratıldığı gerçeğini görmemek ve bu önemli gerçeği öğrencilerden saklamak büyük bir hata, büyük bir suç ve vebaldir.” dediler.

Öğrenci velilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den konu ile ilgili istekleri de şöyle oldu:

“Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin ve tüm yetkililerden bu önemli konuda yardım bekliyoruz. Çocuklarımızın inançsız yetişmesini istemiyoruz. Bir yaratıcı gerçeğini öğrenmelerini istiyoruz. Yaratılışla hayatın bir gerçeği olduğunu öğrenmelerini istiyoruz. Ateist inançsızlık girdabına düşmelerini istemiyoruz.

Bugün gerek Türkiyemizde gerekse dünyanın pek çok ülkesinde yaratılış gerçeği pozitif ilimlerle ispatlanmıştır. Allah’ın varlığını dünyanın her tarafında bilim adamları kabul etmiştir. Biyoloji, matematik, fizik, kimya, astronomi, felsefe gibi hemen hemen bütün derslerin müfredatına ‘yaratılış modeli’ konulmalıdır. Türkiye’de hiçbir veli öğrencisinin ateist olmasını istemez. Allah’ı öğrenmesini ister. Buna bağlı olarak da hayatın gayesini, bu hayata biz niçin geldik? Yaratılış gayemiz nedir? gibi gerçekleri bilmesini ister”

image_print

HABERLER