SİVİL DİNÎ YAPILARDAN ÖNEMLİ BİR İSTEK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

SİVİL DİNÎ YAPILARDAN ÖNEMLİ BİR İSTEK

Giriş Tarihi: 01 Mart 2020 - 18:23

Son Güncelleme: 01 Mart 2020 - 18:23

ALİ ÖZDOĞAN YAZDI

Milletimizin hal-i İslam adına durumu âyan…

Allah bize yardım eylesin.

Hakîkati anlatmak adına didinen şirket-i hayriye-i maneviyelerden, ihlas ile kurulan ve bunun için gayret gösteren cemaatlerden Allah razı olsun.

Dindar ve baskıcı bir ailenin mensubu ve gözetimi altında bir genç olarak dahi, ham, şer adına serbest bırakılmış ve düzeltilememiş( ki otuz kırk senedir çok ta belirgin bir fark göremiyorum) çevre denilen belâ içinde bocalarken, yukarda bahsi geçen kurumlardan birine mensub bir kahramanın İslam adına uzattığı o güzel eli şu 58 yaşımda unutamam, duacıyım, Allah o zatdan ve hepsinden razı olsun.

Milletin manevi gelişimi adına, dini geleneğe bağlı farklı oluşumlar, birliktelikler kurarak, maddi manevi fedakarlıklarla, Allah’a güzel kul olmaya çalışan o kahraman zat-ı şahanelerin oluşturduğu kimi kurumlar adına düşüncelerimi acizâne paylaşmak istedim.

Hayatın her anında kendi içinde, ‘neciyim, nereden geldim, nereye gideceğim’ sorularına muhatap olan ve bu konuda gel git yaşayan insanlar, yukarda bahsi geçen kurumlardan biriyle bir şekilde tanışıyor.

Elbette güzel bir şekilde karşılanıyor ama genelde bu kurumlar yeni gelen ve islam adına kirli medya sesi harici hemen hiç bir şey bilmeyen bu insanlara, onların seviyesine göre islamın özünden başlayıp birşey anlatmadan, direkt hatmeye, zikre, derse alıyor ..

İlk gelip İslam ile gerçek manada orada tanışan zat İslam’ın tamamını orada gördüğü zikir, hatim, ders, Kur’an harflerini öğrenmek ve sürekli okumak sanıyor.

Sürekli aynı hal, sonuçta sadece kendi bildiğini doğru sanan, sabit fikirli, kendi tarikat dersini İslam’ın genel kurallarından öne koyabilen, bunun için de hırsı, inadı, nefsi öne çıkabilen kimi zaman da inatçı kavgacı olabilen kardeşler kazanmamıza vesile oluyor. Örnekler müşahede edilebilir.

Bu nazar ile her cemaat, temiz hislerle yeni gelen, din donanımı adına istekli olan kardeşlerimize, kendi tarikatlarının dersleri öncesi, İslam’ın genel kuralları adına bir egitim vermeli.

Yanlış mı düşünüyorum?

Kafamı çok kurcalayan bir konu idi, sürçü lisanım affola…

image_print

HABERLER