SORUN OLAN, BÜROKRASİ DEĞİL, 'BÜROKRATİZM'DİR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

SORUN OLAN, BÜROKRASİ DEĞİL, ‘BÜROKRATİZM’DİR

Giriş Tarihi: 18 Mayıs 2017 - 16:02

Son Güncelleme: 18 Mayıs 2017 - 16:02

Neden Bürokratizm?

Geçtiğimiz günlerde 7.cisi İl’imizde yapılan “Bölge İstişare ve Değerlendirme” toplantısının ağırlıklı gündem maddesi, “Bürokrasinin azaltılması ve mevzuatın sadeleştirilmesi” idi.

Vali Sayın Memiş; güçlü ve köklü devletlerin bürokrasisi de güçlüdür. Bürokrasi, gerekli ve dişlilerin sorunsuz çalışmasını temsil eden bir sistemdir. Sorun olan bürokrasi değil, bürokratizm’dir, demişti.

Kimi deneyimli, kimi ilk kez Vali olarak ilimize gelen bu devlet adamlarından ürettikleri hizmetin yanı sıra kültürümüze de bir şeyler eklediklerinin farkındayım ve bu gerçeği itiraf edenlerdenim.

Örneğin; Valilerden Güzeloğlu “Sinerji”, Mayda “Beyazın zıddı beyaz olmalı”, Salihoğlu “Yönetişim”, kavramları ile bizleri tanıştırmışlardır.

Valimiz Sayın Okay Memiş anladığım kadarıyla “Bürokratizm”den söz ederek devlet çarkı dişlilerini sorunsuz çalıştıran bürokrasinin giderek kendi özerk yapısını, düşünme tarzını oturtmaya çalışıp kendi başına bir varlık haline gelmesi durumuna “Bürokratizm”e geçit verilmemesine işaret etmiştir.

Yapılan toplantılar ve yeni kavramların getirisi mutlaka vardır. Ne var ki 100 yıla yakındır yönetimde yapısal hiçbir değişiklik olmadığı için bürokrasi bu hantal yapısıyla sürüp gitmektedir.

Mevzuat, bürokrattan yana olduğu için bürokrasinin “bürokratizm”e kayma olasılığı her zaman vardır.

Bu şartlar altında bir şeyler yapmak için gayret gösteren Valimiz Sayın Okay Memiş’e kolay gelsin demekten başka elimizden bir şey gelmiyor.

 

image_print

HABERLER