Vali Okay Memiş; OHAL uygulaması Hakkında Bilgi Verdi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Vali Okay Memiş; OHAL uygulaması Hakkında Bilgi Verdi

Giriş Tarihi: 21 Temmuz 2016 - 10:09

Son Güncelleme: 03 Ekim 2016 - 10:10

Gümüşhane Valisi Okay Memiş; 21 Temmuz 2016 Perşembe günü; İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

             “Olağan Üstü Hal”  nedeniyle Gümüşhane’de gece sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı ilgili bir soruya Vali Memiş şu cevabı verdi:

             “Ülkemizde OHAL yürürlüğe konuldu. Bu önemli bir tedbirdir. OHAL’le ilgili Valilere önemli yetkiler verildi. Ancak bizim ilimizde şu an için vatandaşlarımıza Anayasayla tanınan hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı herhangi bir durum, herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Dolayısıyla bizim için her şey kontrol altındadır. Vatandaşlarımızın endişe etmesini gerektiren hiçbir durum bulunmamaktadır. Bütün çabamız çok kısa sürede bu işlemleri tamamlamaktır. OHAL mevzuatı daha çok adli işlemleri içeren hususlar içeriyor. Gümüşhane gibi darbe teşebbüsüne başından beri karşı duran, 7’den 70’e, askeriyle jandarmasıyla, belediyesiyle kurumlarıyla karşı duran bir il için endişeye mahal yoktur” dedi.

image_print

HABERLER