Yusuf Özgün'den Önemli Açıklamalar - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

4 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Yusuf Özgün’den Önemli Açıklamalar

Giriş Tarihi: 28 Aralık 2023 - 6:57

Son Güncelleme: 28 Aralık 2023 - 6:58

AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Özgün gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarına Pençe-Kilit Harekâtı üs bölgesinde bölücü teröristlerin hain saldırısında şehit olan P. Uzm. Onb. İsmail Yazıcı ile birlikte şehadet şerbetini içmiş güvenlik görevlilerine Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Özgün, “Bölücü hainler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin ruhu şâd, mekanları cennet, makamları âli olsun. Bilinmelidir ki bu milletin aziz evlatları, vatanına, bayrağına, mukaddesatına el uzatanlara her daim gerekli cevabı en sert şekliyle vermiştir, vermeye de devam edecektir. Bu topraklarda son terörist bertaraf edilene kadar mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşımızın Güvenliği Önceliğimizdir”

Yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleşen Kelkit merkezli depremlere değinen Özgün, “Kelkit merkezli deprem ve artçıları Tüm Türkiye’nin olduğu gibi Gümüşhane’nin de Deprem Gerçeği ile karşı karşıya olduğunu göstermiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane’ye her gelişinde vurguladığı “yatay mimari” anlayışının şehrin geleceği için olmazsa olmaz mahiyetindedir. Bu anlayış sadece can ve mal güvenliği noktasında değil şehrin kimliğine, gelişmesine ve huzurlu bir kent imajına yöneliktir. Bu noktada Gümüşhane İl Afet Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan İRAP raporu sadece deprem özelinde değil tüm afet risklerini içermektedir. Bu çerçevede yapılacak çalışmalar AK Parti’nin yönetim anlayışı gereğidir. Bizler için vatandaşımızın güvenliği öncelikli konumuzdur” dedi.

“Gümüşhane’yi Tercih Edilen Şehir Haline Getireceğiz”

AK Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinin kesiştiği noktada her alanda adından söz ettirecek bir Gümüşhane için belediye başkanlığına aday adayı olduğu vurgulayan Özgün, “Bizim arzumuz Gümüşhane’yi yaşanabilir iller listesinin en üst sırasında görmektir. Vatandaşlarımız arasında sıklıkla kullanılan “Gümüşhane’ye gelen ağlar, giden ağlar” ifadesinin aksine şehrimizi tercih sebebi haline getirecek çalışmalara imza atmaktır. Esasında bu sanıldığı kadar da zor değildir. Cumhurbaşkanımızın da zaman zaman dile getirdiği gibi AK Partide zor olan hemen yapılır, imkansız olan ise biraz zaman alır” diye konuştu.

“Mutlaka ve Mutlaka Çözümün Parçası Olacağız”

Belediyecilik anlayışlarını vatandaşın ihtiyaçlarına odaklanmak, onların hassasiyetleri ile hemhal olmak olarak açıklayan Özgün, “Hizmette insanı merkeze aldığımızda belediyelerin birincil görevi olarak tanımlanmayan ancak başarılı bir belediyecilik anlayışının gereği olan; eğitim, kültür, turizm, spor, üretim, istihdam gibi konulara yönelik projelere özel önem verilmelidir. Vatandaşın yaşadığı her türlü problem o bölgedeki bizzat belediyenin sorumluluğundadır. Mevcut sorunlar, mümkünse belediyenin kendi imkânlarıyla değilse paydaş kurumlar aracılığıyla en kısa sürede çözüme kavuşturulmalıdır. Sorunlara çözüm üreten olunamıyorsa eğer, mutlaka ve mutlaka çözümün parçası olunmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Belediye Başkanı Bu Şehrin Tutkalı Olmalıdır”

Bu çerçevede Gümüşhane’de ki bütün kamu kurumları, STK’lar, meslek örgütleri, muhtarlıklar ve hatta temsil sorumluluğu bilinciyle ilçeler ile sıkı bir ilişki içerisinde olacaklarına dikkat çeken Özgün, “Belediye ve doğal olarak da Belediye Başkanı bu şehrin tutkalı ve özgüveninin adresi olmalıdır. Böylece Gümüşhane’de herkesi kucaklayan ve herkesin görüşüne değer veren bir yönetişim modelini kuracağız. Bunun için kurumsal yapımızın güçlü ve profesyonel bir dönüşüm etrafında şekillendirerek hareket edeceğiz. Tabi bu süreçte üniversitemizin akademik katkılarıyla, bilimsel metotları kullanarak en verimli kurumsal yapıya erişmeye çalışacağız. Belediyemizin kurumsal çatısı altında, belediyemizin odaklandığı her işte öncelikle o mahallin insanları ile doğrudan iletişimde olunacak ve öncelikle onların katkıları bekleyeceğiz” sözleri ile yeni bir yönetim anlayışı ile hareket edeceklerini dile getirdi.

image_print

HABERLER