DOĞRULAR SU GÖTÜRMEZ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

DOĞRULAR SU GÖTÜRMEZ

Giriş Tarihi: 03 Ocak 2021 - 18:30

Son Güncelleme: 03 Ocak 2021 - 18:30

ALİ ÖZDOĞAN YAZDI

Doğrular su götürmez. Onlar hep doğrudur. 

Doğruları kirletenler, doğruyu sahiplenmek adına bir derdi olmayan, insaniyet tarafını, nefsaniyet tarafına kurban edip, hayvan misali içgüdülerinin ve heveslerinin ardına düşerek yaşayanlardır ki onlar, temiz yaşamak isteyenlerin başlarının belası ve temiz bir çevrenin de asıl virüsleridir, korunmak ne mümkün..

Bu canlılarda; yaradılıştan konan vicdan, ruhun en derin dehlizlerinde, tepki veremeyecek şekilde ölü bir vaziyette âtıl tutulur ve hayatı vicdana bağlanmış,  ‘insaniyet denilen’ ve günümüzde o başlık ardında zikredilen bütün güzellikler etkisiz kılınır..

Menfaat, bütün ama bütün değerlerin en başındadır, bir cüz’i menfaat eldesinde, ona sebep olana, hâşâ şirk derecesinde bir muhabbet sergilenir, ama menfaat  kesilince biter, yenisini getirene hazırlanılır..  

Selam bile, ardında bir beklenti umarak verilir.. 

Yalan, günlük öğünlerden fazla kullanılır, ancak ruhta kokuşma olmaması adına GEREKCİN isimli ilaç her yalan öncesi alınır..

Yüzdeki maskeler, yüzyılımızın belası kovid maskelerinden çok daha gelişmiştir, belli olmaz, ardında çok kolay nefes alınır, sahte olduğunu sadece dikkat ehlinin anlayabileceği şekilde o ‘hin gülümsemeler’ kolayca sergilenir olur..

Ahiret fikri öldürülürek, onunla hayat bulan ar, namus, haya, hak, hukuk benzeri kavramlarda olabildiğine bir davranış  serbestisi oluşturulur.. 

İmtihandır, bir hikmeti vardır, tahammül sevabı var diye sabretsek de, Rabbimizden bu sabrın devamı duanız olmalıdır, zira ara verirseniz şeytanı, nefsin bin bir hilesiyle yanıbaşınızda fark edersiniz…

Hakka yöneldiğiniz müddetçe ayân oluyor şeytandan dersli nef’s hileleri, biraz ara verseniz, sizi küplere bindirenleri kandırdığı gibi, bir başka bahane ile sizi de kandırabilme özelliğini taşıdığını açıkça gözlemleyebilir insan, üçüncü sayfa haberleri malum, vurdu, kesti, beton döktü vs,vs, buna delildir aman dikkat..

Hasbünallah demek ve Allahı vekil etmenin en güzel anlaşılabileceği yer, şeytandan kaçış ve Allah’a sığınmanın en belirgin nefes noktası burası sanki ..

Belki de bunun için varlar..

Buyurun;

Hasbünallahü veni’mel vekil..

Hasbünallahü veni’mel vekil

Hasbünallahü veni’mel vekil..

image_print

HABERLER