Peygamberimizin Gençlerle İletişimi Bizler İçin En İdeal Örnektir - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Peygamberimizin Gençlerle İletişimi Bizler İçin En İdeal Örnektir

Giriş Tarihi: 16 Ocak 2023 - 15:08

Son Güncelleme: 16 Ocak 2023 - 15:09

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,  Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Denizli’de düzenlemiş olduğu ‘Üniversite Camilerinde Görev Yapan Din Görevlilerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Semineri’ne video konferansla katıldı.

Buradaki konuşmasında, din görevlilerinin üniversitedeki camilerde önemli bir görevi yerine getirdiklerini kaydeden Başkan Erbaş, “Bir eğitim alanının içerisindesiniz ve çevrenizdekilerin tamamı genç ve eğitim düzeyi yüksek insanlardan oluşuyor. Üniversite camilerimizin varlığı, şüphesiz üniversitelerimiz için büyük bir imkandır. Aynı zamanda bizim için, görevlilerimiz için, din hizmetleri için de büyük bir imkan ve nimettir. On binlerce gencimizin bulunduğu bir mekanda din hizmeti sunma ve onlara rehberlik etme fırsatımız var.” dedi.

“En büyük zenginliğimiz gençlerimiz”

Başkan Erbaş, gençlerin bir milletin geleceği olduğunu ifade ederek, “Bizim ülke olarak en büyük zenginliğimiz ve imkanımız gençlerimizdir. Bunun için Başkanlık olarak gençlerimize yönelik hizmetlerimize özel bir önem veriyoruz. Sizler de bu önemli hizmet için seçilmiş kardeşlerimizsiniz. Gençlerimize, çocuklarımıza ne kadar iyi rehberlik yapabilirsek onların hayatı da millet olarak geleceğimiz de o kadar güzel olacaktır.” diye konuştu.

“Gençler hakikati anlamaya ve sahiplenmeye en müsait insanlardır”

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının görevinin insanlara İslam’ın hakikatlerini göstermek olduğuna dikkati çekerek, “İnancımızın güzelliklerini anlama ve yaşama noktasında en ideal kitle olan gençlerimizin yanıdır. Zira gençler hakikati anlamaya ve sahiplenmeye en müsait insanlardır.” şeklinde konuştu.

“Peygamberimizin gençlerle iletişimi bizler için en ideal örnektir”

Gençlik hizmetlerinin birinci ve temel şartının gençleri sevmek ve onlara değer vermek olduğuna işaret eden Başkan Erbaş, “Peygamber Efendimizin (s.a.s.) gençlerle iletişimi bizler için en ideal örnektir. O, gençlerle güven, sevgi, saygı ve samimiyete dayalı bir iletişimi esas almış ve onların kendilerini gerçekleştirmelerine vesile olmuştur.” açıklamalarında bulundu.

Gençlere yönelik tuzaklarla dolu bir çağda yaşanıldığına dikkati çeken Başkan Erbaş, “İnsanlık adeta küresel sorunlarla kuşatılmış vaziyette. Bu durumdan en çok da gençler, kadınlar, çocuklar etkilenmekte, onlar mağdur olmaktadır. Özellikle kötülüklerin hızla yayılması çocuklarımızı, gençlerimizi etkisi altına almaktadır. Dolayısıyla bizler, iyiliğe ve hayra çağıran bir topluluk olduğumuzun bilinci ve sorumluluğuyla hareket etmek mecburiyetindeyiz.” dedi.

Başkan Erbaş, din görevlileri çalışmalarını samimi bir şekilde yapması gerektiğini belirterek, “Yaptıklarımızın Allah katında karşılığı, samimiyetimize göre belirlenecektir. Samimiyet için mesleğimizi sevmek oldukça önemlidir. En etkili irşadımız; hayatımızla, davranışlarımızla örnek olmamızdır.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, din görevlilerinin en büyük ideallerinin Allah’ın rızası doğrultusunda İslam’a, gençliğe ve tüm insanlığa hizmet etmek olduğuna işaret ederek, bu ideal uğrunda ortaya koyulacak çalışmaların mutlaka meyvesini vereceğini bildirdi.

Kaynak: Diyanet İşleri Başkanlığı – 16.01.2023

image_print

HABERLER