KELKİT’İN TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAĞI KONUŞULDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KELKİT’İN TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAĞI KONUŞULDU

Giriş Tarihi: 15 Ekim 2016 - 22:36

Son Güncelleme: 15 Ekim 2016 - 22:36

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde 15 Ekim 2016 Cumartesi günü geniş katılımlı İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş başkanlığında yapılan toplantıya Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, yatırımcı kurumların il müdürleri, belde belediye Başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, İl Genel Meclisi üyeleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada, gecelerini gündüzlerine katarak derslerine çalıştıklarını ve Gümüşhane’nin 5 ilçesi, 320 köyü, 440 yaylası ve 150 bin nüfusuna hizmet etmenin gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Vali Okay Memiş; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin özellikle son 14 yılda şantiyeye döndüğünü ifade ederek, bundan Gümüşhane ve ilçelerinin de faydalanmaya devam etmesi için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından açıklanan ve Gümüşhane’nin de içinde olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine yönelik yeni teşvik düzenlemesinin Gümüşhane için büyük bir avantaj olacağını belirten Vali Memiş; Türkiye’nin organik tarım ve hayvancılık konusunda örnek ilçesinin Kelkit olacağını, gölet inşaatları ve sulamalarının tamamlanmasının ardından Kelkit’te organik süt üretiminin de artacağını söyledi.

Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül ise konuşmasında Torul ve Kürtün’den sonra üçüncü kapsamlı koordinasyon toplantısını Kelkit’te yaptıklarını hatırlatarak, amaçlarının, muhtarların sorunları daha iyi bildiği yaklaşımıyla çözüm üretme çabası içerisinde olmak olduğunu belirtti.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in görevde olduğu 3 aylık süre içerisinde makamında oturmadığını, sürekli halkla iç içe olduğunu vurgulayan Milletvekili Osman Akgül, “Biz de Ankara’dan elimizden geldiği kadar katkı sunarak sizlerin hizmetlerini en iyi şekilde görmesini sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Türkiye’nin 15 Temmuz’da hain ve alçakça bir darbe girişimine maruz kaldığını ve bu girişimin sonunda bağımsızlık mücadelesini kazandığına vurgu yapan Milletvekili Akgül, “Bu süreçte dahi biz bir gün olsun yatırımlarımızı, hizmetlerimizi aksatmak gibi keyfiyeti içerisinde olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı ve dik duruşu, milletimizin de onun yanında olmasıyla bu hain girişimi atlattık. Ama bu bizi sakın uyku moduna getirmesin. Su uyur düşman uyumaz misali biz her zaman uyanık ve tetikte olacağız. Ülkemiz üzerinde büyük bir oyun oynanıyor. Küresel güçler hep birlikte kararlılıkla, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik itibarsızlaştırma girişiminde bulunuyorlar. ‘Cumhurbaşkanını itibarsızlaştırır etkisizleştirirsek Türkiye’yi de etkisizleştiririz, Türkiye’yi etkisizleştirirsek bütün mazlum coğrafyadaki ülkeleri de etkisiz hale getirebiliriz’ anlayışındalar. Bugün Güneydoğu’da yeni planlar yapma hevesinde olan güçler var. Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece yapamayacaklarının farkındalar. Bize rağmen hiç kimsenin Ortadoğu’da senaryo yazıp kendi başlarına oynama lüksleri kalmadı. Bunun için de ülkemizin kalkınma hamlesini hiç hız kesmeden sürdürmesi gerekir. Bu da köylerimizden, ilçelerimizden, beldelerimizden, illerimizden başlamalı ve devam etmelidir.” diye konuştu.

Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş da Kelkit’in 15 Temmuz’da gösterdiği duruş için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, o dönemde ilçede yaptığı bir konuşmada sarf ettiği “Sakın merak etmeyin yatırımlarımız aynen devam edecek” sözlerine atıfta bulunarak, “O günden bugüne kadar hiçbir şantiyemiz kapanmadığı gibi yeni ihaleleri de yapmayı ihmal etmedik.” ifadelerini kullandı.

Sadece Kelkit ilçesinde Devlet Su İşleri’nin şantiyelerinde devam eden işlerin toplam bedelinin 420 milyon TL olduğunu belirten Milletvekili Cihan Pektaş, “Bu çalışmalar bittiğinde 200 bin dönüm araziyi sulayacağız. Türkiye’de en verimsiz yerde bile sulanabilir tarıma geçildiğinde dekarda 750 lira gelir artışı oluyor. Tüm bunları sizin için yapıyoruz. Bunlar çok ciddi projeler. Şimdiden kendinizi hazırlayın. 3-4 yıl sonra burada tarım ve hayvancılıkta çok büyük canlanma olacak. Biz bu bölgeyi adeta bir gıda üretim merkezi ve ova dışına ihracat üssü haline getireceğiz. Güzel bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Sizlerle de iletişim sorunumuz yok. Bizler köylülerimizin emrindeyiz. Ne istediğiniz ve talebiniz varsa bunları karşılamak durumundayız. Valimizin gelmesiyle yeni bir heyecan başladı. Hızlı bir şekilde yapıyoruz. İnsanlarımızın temel ihtiyacı bizim birinci önceliğidir.” dedi.

Konuşmaların ardından köy ve mahalle muhtarlarının talep ve sorunlarını dile getirmesi ve soru-cevap bölümüyle yaklaşık 3,5 saat süren toplantının sonunda yaptığı değerlendirme konuşmasında sorunları çözmeye yönelik işler yapmaya gayret ettiklerini ifade eden Vali Memiş; “Sorunlar neyse bizzat gidip yerinde görerek, samimi olarak çözmek en büyük gayretimiz, en büyük çabamız. Biz, Sayın Milletvekillerimizle, il müdürlerimizle, ilçe yöneticilerimizle dersimize çalışıyoruz. Sizler de muhtarlarımız olarak dersinize çalışacaksınız. Herkes elini taşın altına koyacak. Gümüşhane’yi, Kelkit’i birlikte yöneteceğiz. Kelkit’e geldiğimizde, Sayın Milletvekillerimizle, Kaymakamımızla, İl Genel Meclisi üyelerimizle ve kurum müdürlerimizle köylerimizi geziyoruz ve sizlerin talepleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Ancak bunları yaparken önceliklere göre bütün eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz planlama neticesinde Allah’ın izniyle sizlere verdiğimiz sözlerimizi yerine getireceğiz. Belli bir süre sonra tekrar bir araya geleceğiz ve almış olduğumuz notlarımızın ne kadarını tamamlamışız, çözebilmişiz bakarak faaliyetlerimize devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER