GÜMÜŞHANE’DE 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

1 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Giriş Tarihi: 24 Kasım 2017 - 20:19

Son Güncelleme: 24 Kasım 2017 - 20:19

Gümüşhane’de Öğretmenler Günü etkinlikleri 24  Kasım 2017 Cuma günü sabah Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Kutlama programına daha sonra Gümüşhane Kültür Merkezi’nde devam edildi.

24 Kasım Kutlama programına onur konuğu olarak şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın annesi ve babası ve abisi de katıldı.

Kültür Merkezi’nde Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize ve icra edilen program Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın mesajının okunmasıyla başladı.

Programda göreve yeni başlayan öğretmenler adına Özlem Kılıç bir konuşma yaptı. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise öğretmenliğin bütün kötülüklerden uzaklaştıran bir güzellik olduğunu, öğreten olmasıyla birlikte eğiten, terbiye eden, çocuğun içindeki cevheri ortaya çıkaran kişi olduğunu söyledi.

Törende daha sonra 24 Kasım Öğretmenler günü kapsamında düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

2016-2017 eğitim öğretim yılında emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi, meslekte en kıdemli öğretmene ve yeni başlayan en genç öğretmene buket takdimini ise Vali Okay Memiş gerçekleştirdi.

Vali Okay Memiş programda yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulayıp, öğretmenlere tavsiyelerde bulunup mesajlar verdi. Vali Memiş konuşmasının bir bölümünde şunları söyledi:  “Bu çocuklar belki ailelerinde, çevrelerinde ilgiyi yeterince görmüyor olabilirler. Hepsinin birtakım problemleri olabilir. Siz onlara gerekirse annelik, babalık yapacaksınız. Gerekirse onların her türlü psikolojik sorunları dahil ilgilenmek durumundasınız. Çünkü bu çocuklar sizlere emanet. Anne baba eğitimsiz olabilir, siz öğretmen olduğunuz için onları daha çok kucaklamak durumundasınız.”

Daha sonra şehit öğretmen Aybüke Şenay Yalçın’ın kendi sesinden başlayan “Magusa Limanı” adlı türkü bir öğrenci tarafından devam ettirildikten sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin and içme töreni yapıldı.

Öğretmenler günün anlamına yönelik video gösterimi, Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sunumunun ardından şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın kabir ziyareti fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi eşliğinde “Vatan” şiiri seslendirildi.

Oğlunun fotoğraflarını dev ekranda gören şehit babası Hamit ve anne Gülay Yılmaz duygulu anlar yaşadı. Program daha sonra şiir ve türkü dinletisinin ardından son buldu.

TÜRKİYE’DE GÜNDEM OLAN ÇOCUKLARA HEDİYELELER VERİLDİ

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, okul yolu üzerinde her gün Atatürk posterli Türk bayrağına öpüp sarılan çocuklara program içinde hediye verdi.

Merkez Aysın Rafet Ataç İlkokulu 1.sınıf öğrencileri Tusem Alkan, Zeynep Eslem Yıldız ve Meryem Pir’i sahneye davet eden Vali Memiş, çocukların her birine kendi aldığı hediye paketlerini ve Türk bayrağını hediye etti.

İçerisinde çocuklar için mont, bot, pantolon, gömlek ve çorak bulunan paketleri hediye eden Vali Memiş, daha sonra çocukların her gün okula giderken öptükleri Atatürk posterli dev Türk bayrağını 3 kez öperek çocuklara teslim etti.

Çocuklara bu duyarlılıkları için teşekkür eden Vali Memiş, “Çocuklarımızı yetiştiren anne babaları ve öğretmenlerini tebrik ediyorum” diyerek çocuklarla ve aile bireyleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

image_print

HABERLER