BU OYUN SOKAĞI İLE KÖSE BELEDİYESİ FARK ATTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BU OYUN SOKAĞI İLE KÖSE BELEDİYESİ FARK ATTI

Giriş Tarihi: 07 Kasım 2017 - 16:05

Son Güncelleme: 07 Kasım 2017 - 16:05

Bir benzeri Gümüşhane’de başka bir belediyede olmayan “oyun sokağı” Köse’de 6 Kasım 2017 Pazartesi günü düzenlenen törenle açıldı.

Bir dizi açılış ve incelemeler için Köse’ye giden Vali Okay Memiş; Köse de yapılan parkları, tadilatı yapılan Halk Eğitim binasını, İlçe Tarım Müdürlüğü binasını ve YBO da yapılan kotlama sınıfını hizmete açtı.

Törenlere Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

6 Kasım 2017 Pazartesi günü ilk olarak Erzincan Belediyesi’nin destekleriyle ilçe merkezinde yapılan “Terzi Baba” parkının açılışı gerçekleştirildi.

Daha sonra “Davut Uyar Çocuk Parkı ve Oyun Sokağı”nın açılışı gerçekleştirildi.

Geleneksel oyunların aksesuarlarının sokağa taşındığı oyun sokağı Gümüşhane’de tek örmek oluşturuyor.

Köse Belediyesi tarafından yapımına başlanan şehitlikte incelemelerde bulunan Vali Okay Memiş; burada yaptığı açıklamada: “Köse Belediye Başkanımızı yaptığı çalışmalardan dolayı hem tebrik ediyorum hem de kendisine teşekkür ediyorum. Şehitliklerin yapılmasındaki görev aslında İl Özel İdaresine ait. Ancak Belediye Başkanımız özverili bir şekilde ülkemizin bölünmez bütünlüğünün en büyük göstergesi olan şehitlerimiz için çok güzel bir yer yapmış. İnşaatı halen devam ediyor. Allah göstermesin ancak, şehitlerimiz için, böyle bir şehitlik yapmak çok önemli. Geleceğe yönelik de benim çok önemsediğim bir çalışma” dedi.

 

image_print

HABERLER