EN GÜZEL ŞEHİRLEŞME ÖRNEĞİNİ ŞİRAN GERÇEKLEŞTİRDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

EN GÜZEL ŞEHİRLEŞME ÖRNEĞİNİ ŞİRAN GERÇEKLEŞTİRDİ

Giriş Tarihi: 27 Ekim 2017 - 23:20

Son Güncelleme: 27 Ekim 2017 - 23:21

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, beraberindeki heyetle birlikte 27 Ekim 2017 Cuma günü Şiran ilçemize ziyarette bulunarak, yapılan yatırımları yerinde inceledi. 

Ziyaret ve incelemeleri kapsamında ilk olarak Şiran Kaymakamlığı’na geçerek Ahmet Vezir Baycar’dan ilçedeki yatırımlar hakkında brifing alan Vali Memiş, burada eski Hükümet Konağının bulunduğu alanda altına 2 kat otopark, üzeri yeşil alan ve meydan olarak düşünülen proje hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İlçede yapımı devam eden ve planlanan göletlerden köylerin içme suyu ihtiyacı için takviye alınması hakkında geniş kapsamlı toplantı yapılması kararlaştırılan ziyaretin ardından Vali Okay Memiş ve beraberindeki heyet daha sonra Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak’ı makamında ziyaret etti. Burada Vali Memiş’e ilçede devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Yavuz Altıparmak, bütçenin yüzde 50’sini yatırıma ayırdıklarını belirterek, yeni hizmet binası, yeni araç alımı, yeni mahallelerde altyapı, sosyal tesis, terminal binası, köy pazarı ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İlçede bundan sonra hızlı bir şekilde kentsel dönüşüme ağırlık vereceklerini kaydeden Yavuz Altıparmak, 470 civarındaki üniversite öğrenci sayısının yeni açılacak olan Sağlık Meslek Yüksekokulundaki 3 bölümden sonra daha da artacağını söyledi.

Yavuz Altıparmak, doğalgaz çalışmalarının başladığını, firmanın önümüzdeki yıl bu zamanlarda ilçeye doğalgazı ulaştırmak için hummalı bir şekilde çalıştığını, Kelkit-Şiran arasındaki doğalgaz hattının borularının BOTAŞ tarafından alındığını ve kısa sürede ihale edileceğini belirtti.

Belediye tarafından yaptırılan 133 konutluk projeyi inceledikten sonra İlçe Emniyet Müdürlüğünün yeni binası için yer tespitinde bulunan heyet, daha sonra hayırsever işadamı Dursun Keleş tarafından yaptırılan İmam Hatip Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu.

En güzel şehirleşme örneğini Şiran’ın gerçekleştirdiğini ifade eden Vali Okay Memiş: “Gümüşhane’nin merkez ve ilçeleri dahil olmak üzere en güzel şehirleşme örneği. Belediye Başkanımızı hem kutluyorum hem de tebrik ediyorum. Ben Mahalli İdare Genel Müdürlüğü’nde 12 yıl çalıştım. Yerel yönetimler konusunda uzman sayılırım. Hem vatandaşların konut ihtiyacını temin ediyor hem şehri güzelleştiriyor hem de şehre değer katıyor. Bütçesinin yüzde 50’sini yatırıma ayıran bir belediyemiz. Her geldiğimizde Şiran’daki bu değişimi görüyoruz.” diye konuştu.

İmam Hatip Lisesi inşaatında yaptığı açıklamada Şiran’ın en önemli özelliklerinden birisinin hayırsever iş adamları olduğunu kaydeden Vali Okay Memiş: “İster köylerde, ister merkezde olsun, her zaman hayırsever işadamlarının desteklerini alıyoruz. Özellikle Keleşler, Güller, Beyazlar. En son bizim uyguladığımız bir kodlama projesine 500 bin liralık destekte bulundular. Bu bizim Gümüşhane ölçeğinde hayırsever iş adamlarından en fazla destek aldığımız ilçedir. O yüzden ben bu ailelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra, yine Belediye tarafından yaptırılan kadın yaşam merkezi, kütüphane, müze, oto galeri, kentsel dönüşüm çalışmaları, butik otel, sergi salonu inşaatları ile Fen Lisesi, diyaliz merkezi ve otogar inşaatında incelemelerde bulunan Vali Okay Memiş ve beraberindeki heyet, ardından Tomara Şelalesi’ndeki sosyal tesis inşaatlarını ve yolda devam eden asfalt çalışmalarını da inceledi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

 

image_print

HABERLER