VALİ MEMİŞ KELKİT VE KÖSE'DE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VALİ MEMİŞ KELKİT VE KÖSE’DE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI

Giriş Tarihi: 27 Ekim 2017 - 9:49

Son Güncelleme: 27 Ekim 2017 - 9:49

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 26 Ekim 2017 Perşembe günü Kelkit ve Köse ilçelerimizde bir dizi ziyaret ve incelemede bulunarak, yapılan yatırımları yerinde inceledi.

Ziyaret ve incelemeleri kapsamında beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak Kelkit Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Memiş, burada düzenlenen istişare toplantısına katılarak, yapılacak olan düğün sarayı ve Kelkit Belediyesi’nin yeni kurumsal kimliği ve logosuyla ilgili sunumu izledi.

Köse Kaymakamı ve Kelkit Kaymakam Vekili Mustafa Duruk, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda hem düğün salonu hem de logo ve kurumsal kimlikle ilgili düşüncelerini aktaran  Vali Memi; Kelkit’in Gümüşhane’nin en çok nüfusa sahip ilçesi olduğunu belirterek, “Kelkit bizim Gümüşhane olarak en önemli önceliklerimizden birisi. Tarım ve hayvancılık alanında Gümüşhane’nin dinamosu adeta. Kelkit ilçemiz Gümüşhane’mizin hem ticareti hem tarım ve hayvancılığı hem de diğer potansiyelleriyle dinamomuz. Bizim can damarımız. Özellikle belli hizmetler açısından da kalemiz.” diye konuştu.

Kelkit’te Türkiye’nin 5. Hayvan İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni kurduklarını kaydeden  Vali Okay Memiş: “Ben göreve başlayıp burayı ziyaret ettiğimde her köyde ahırları gezdik. Ben onları o kadar keyifle gezdim ki, o hayvanları gördükçe, oradaki vatandaşların o hayvancılıktan para kazandığını gördükçe bunun için ne yapabiliriz diye uğraştık. Ve Kelkit’e, Şiran’a, Köse’ye onlarca daha yeni ahır yapıldı. Türkiye’nin 5. Hayvan İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni kurduk. Yaklaşık 20 bin büyükbaş hayvanı o bölgede konuşlandıracağız. Böylelikle hem ilçe merkezindeki konutların arasındaki ahırları o bölgede toplayacağız hem de daha profesyonel bir hayvancılıkla Kelkit’in adını daha fazla duyuracağız. Biz belki de Türkiye’de bu işi en hızlı, en süratli kuran vilayetlerden birisiyiz. Başkanı Vali. Kesin yer teslimi de yapıldı. Artık Kalkınma Bakanlığından yatırım programına alınıp işe başlamamız kaldı. Yerimiz de hazır. Bu bizim için çok önemli.” dedi.

Aksa Gümüşhane-Bayburt Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. lisans bölgesinde yer alan Kelkit’in doğalgaza kavuşacağını dile getiren Sayın Valimiz, “Yüzde 9 oranında doğal gaza indirim geldi. Bundan Kelkit de faydalanacak. Gümüşhane’de biz bütün okulları, bütün kamu kurumlarını doğalgaza bağladığımız için vatandaş bundan daha avantajlı faydalanacak. Gerçekten o konforu Kelkitli hemşerilerimizin yaşayacak olmasından ben de ilin Valisi olarak büyük bir mutluluk duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

İl merkezi ve ilçeleriyle Gümüşhane’ye yapılan tüm yatırımların takipçisi olduklarını vurgulayan Vali Memiş: “Bütün her şeyiyle ilimizin yatırımlarını takip ediyoruz. Kelkit’in bütün köy yollarının asfaltlanmasını tamamlamak istiyoruz. Bundaki amacımız sadece köylü vatandaşımızın hayat standardını yükseltmek değil aynı zamanda esnafımıza hizmet etmiş oluyoruz. Aynı zamanda Kelkitli esnafımızın ticaret hacmini arttırmış oluyoruz. Vatandaşlarımız eğer standarttı yüksek yoldan seyahat ederse, her gün gidiş geliş yapar, alışveriş yapar. Tabi TANAP (Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi) ve baraj inşaatları da devam ediyor. İnşallah onlar da bitecek.” dedi.

Köse-Salyazı Havalimanının kasım ayında hem yapım hem proje ihalesinin aynı anda yapılacağını açıklayan Vali Okay Memiş: “Köse Kaymakamımıza talimat verdim. Kendisi de birebir takip ediyor Köse-Salyazı Havalimanını. Allah nasip ederse kasım ayında Salyazı Havalimanının hem yapım hem proje ihalesi aynı anda yapılacak. Ve 2018’de yapımına başlanıyor. En son 81 ilin Valiler toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımızla, Sayın Başbakanımızla birebir görüşmelerimiz oldu. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız Gümüşhanelilere selam gönderdi. Orada özellikle şunlar ifade edildi. 2018 yılında yeni yatırım yapılmayacak gibi gözüküyor. Onun için bizler önceliklerimizi belirleyip bir an evvel yatırım programını 2017’den hazırlamamız lazım.” şeklinde konuştu.

Kelkit Havzasında 500 bin dönüm arazinin sulanabilir tarıma geçmesinin hedeflendiğini de anlatan
Vali Memiş:  “Doğan Organik de bir karar aldı. Süt üretimi değil, besiye geçiyor. 2-3 bin büyükbaş hayvan ithal edecekler ve ilçemize büyük bir dinamizm katacaklar. Kapımız her zaman sizlere açık. Her zaman istişare edip sorunlarımızı konuşup el birliğiyle çözeriz inşallah. Ben bu hizmetlerin ilimize ve ilçemize gelmesinde emeği olan milletvekillerimize, kaymakam arkadaşlarımıza, belediye başkanlarımıza, kurum amirlerine ve tüm ilgililere teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra beraberindekilerle birlikte Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan bisiklet yolu, ilkokul, yarı olimpik yüzme havuzu, kamu tarafından yaptırılan Kelkit ilçe stadyumunda devam eden tribün, gençlik merkezi inşaatları ve doğalgaz çalışmalarını da inceleyen Vali Okay Memiş, Kelkit’in bir aya kadar doğalgazla buluşacağını ifade ederek, “Bunlar bizi umutlandıran, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan yatırımlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu binaları gördükçe hem mutlu oluyoruz hem de eksikleri görüp istişare ediyor ve tamamlıyoruz.” şeklinde konuştu.

İlçe merkezindeki incelemelerinin ardından Çimenli Köyü’ne geçen Vali Okay Memiş, burada devlet-millet işbirliğiyle yapılan parka fidan dikimi gerçekleştirdi.

Köyün Kaldırım mevkiinde vatandaşlar tarafından başlatılan, kamu tarafından da destek verilen parkta yapılan çalışmaları inceleyen ve Çimenli Köyü Derneği Başkanı Köksal Ceylan’dan bilgi alan Vali Memiş daha sonra parka fidan dikti.

Köylüler tarafından şenlik, piknik ve mesire alanı olarak kullanılacak ve köye hakim bir tepede kurulu tesisi çok beğendiğini kaydeden Vali Okay Mmeiş: “Bir köy ölçeğinde çok güzel bir park yapmışsınız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Balahor vadisini çok sevdiğini ve defalarca geldiğini ifade eden Vali Memiş: “Bu havza benim çok sevdiğim ve defalarca geldiğim bir bölge. Kış mevsimine yavaş yavaş girmemize rağmen hemşehrilerimizi köyde görmenin özellikle mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek isterim. Devlet olarak bu eseri tamamlamak bizim görevimizdir.” diye konuştu.

Kelkit’in ardından Köse ilçemize geçerek, çay ocağında vatandaşlarımızla bir araya gelen Vali Okay Memiş daha sonra Köse İrfan Can Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle KYK yurdunda buluştu.

Çay ocağından bir araya geldiği vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini dinleyen Vali Memiş, yatırım programında yer alan hükümet konağının yer belirlenmesi aşamasında vatandaşlardan destek istedi.

Gümüşhane’nin 320 köyü bulunduğunu ve 14 köyü bulunan Köse ilçesinin altyapı çalışmaları açısından en rahat ilçelerden birisi olduğunu belirten Vali Okay Memiş, eksik kalan 2. kat asfaltların önümüzdeki yıl tamamlanacağını söyledi.

İlçeye bağlı Salyazı Köyü’nde yapılacak olan Gümüşhane-Bayburt havaalanının Kasım ayı içerisinde ihale edileceğini belirten Vali Memiş, havaalanına ilk kazmanın da Mart-Nisan aylarında vurulmasının planlandığını ifade ederek, “Havaalanı çok önemli. Buraya yapılacak olması çok önemli. Bu bölgenin havaalanı konusunda coğrafi avantajları var. Havalimanıyla birlikte buradaki değişimi hep birlikte göreceğiz.” dedi.

Vatandaşların Köse Dağı’na tünel yapılmasıyla ilgili talepleri üzerine çalıştıklarını, bu konunun gündemde olduğunu kaydeden Vali Okay Memiş: “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde memleketimize o kadar güzel hizmetler yapıldı ki vatandaşlarımızın beklentisi de arttı. Gümüşhane 52 tüneliyle adeta tüneller şehri. Tünel talebi çok haklı bir talep. Bu konu devletimizin gündeminde.” diye konuştu.

Daha sonra yeni hizmete açılan Kredi Yurtlar Kurumu Yükseköğrenim Yurdunu ziyaret eden Vali Okay Memiş; hem kız hem de erkek öğrencilerin özellikle sosyal mekan ve Gümüşhane’nin tarihi ve turistik noktalarına gezi yönündeki talepleri için Kaymakam ve Belediye Başkanına talimat vererek, Köse ilçesinde yükseköğrenim öğrencileri için mutlaka sosyal tesisler yapılması gerektiğini kaydetti.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

 

image_print

HABERLER