"BAYBURT- GÜMÜŞHANE HAVALİMANI" 2017 YILI YATIRIM PROGRAMINA ALINDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

“BAYBURT- GÜMÜŞHANE HAVALİMANI” 2017 YILI YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Giriş Tarihi: 24 Mayıs 2017 - 15:05

Son Güncelleme: 25 Mayıs 2017 - 11:25

*MİLLETVEKİLLERİMİZ HACI OSMAN AKGÜL ve CİHAN PEKTAŞ’IN BÜYÜK GAYRETLERİ MEYVESİNİ VERDİ

Yıllardır Gümüşhane ve Bayburtluların büyük sevdası olan  “Bayburt-Gümüşhane Havalimanı” ile ilgili Yüksek Planlama Kurulu Kararı imzalandı ve Bayburt – Gümüşhane Havalimanı 2017 yılı yatırım Programına dahil edildi.

Havalimanımız hayırlı olsun. Bugün itibariyle  “Bayburt – Gümüşhane Havalimanı” nın  Yüksek Planlama Kurulu Kararıyla 2017 yılı yatırım programına alınma işlemi tamamlanmıştır.  Bugün Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım da son imzayı attı.

285 milyon TL tutarındaki havalimanı yatırımı için bu yıl harcanacak olan para da  28.500.000 TL olarak belirlendi.

Gümüşhane ve Bayburt’un  gelişmesinde büyük ivme sağlayacak olan “Bayburt – Gümüşhane Havalimanı” nın yatırım programına alınmasında emeği geçen  başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme  Bakanımız Ahmet Arslan’a,  Yüksek Planlama Kurulu’nun Sayın Üyelerine,  Yüksek Planlama Kurulu Üyesi ve Maliye Bakanımız Sayın  Naci Ağbal’a ve Gümüşhane Milletvekillerimiz Sayın Hacı Osman Akgül ve  Sayın Cihan Pektaş’a,  Bayburt Milletvekilimiz Sayın Şahap Kavcıoğlu’na  ve ayrıca tarihi süreç içinde Salyazı havalimanı olarak ilk temelinin atıldığı günden bugüne emeği geçen bütün siyasetçi ve bürokratlara, yerel dinamiklere, Gümüşhaneli,  Bayburtlu ve Köseli hemşerilerimize ve Köse Belediye Başkanımız  Sayın Şerif Aygün’e teşekkür ediyoruz.

AK PARTİ GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI KÖSE’DEN HAVAALANI AÇIKLAMASI

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse de “Bayburt-Gümüşhane Havalimanı” ile ilgili bir açıklama yaptı. Köse açıklamasında şunları söyledi:

“Gümüşhane ve Bayburt’ta yıllardır havaalanı hayali kuruluyor. Bu hayal artık gerçek oluyor. Yüksek Planlama Kurulu kararıyla Gümüşhane-Bayburt Havaalanı projesi 2017 yılı yatırım programına alındı. 1 Kasım 2015 seçimleri öncesinde, Milletvekillerimiz Osman Akgül ve Cihan Pektaş adaylıkları döneminde Gümüşhane’nin bu hayalini gerçeğe dönüştürebilmek için oldukça büyük gayret gösterdiler. 30 Ekim tarihinde Dönemin Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ve beraberindeki heyetle birlikte Köse ilçemizdeki havalimanı yapılması planlanan alanda incelemelerde bulunan değerli Milletvekillerimiz seçimden sonraki dönemlerde de projenin bir an önce hayata geçirilmesi için olağanüstü bir çaba gösterdiler. Proje toplamda 285 milyon TL bütçe ile tamamlanacak. Bu yıl proje için 28,5 milyon harcama tutarı belirlendi. Projeden komşu ilimiz, kardeş şehrimiz Bayburt’ta faydalanacak. Bu projenin gerçekleşmesinde emekleri bulunan başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere bütün bakanlarımıza ve Milletvekillerimiz Osman Akgül ile Cihan Pektaş’a Gümüşhane’nin en büyük hayallerinden birisini gerçekleştirdikleri için şükranlarımı sunuyorum.”

 

1b2d7a96-50bc-40a2-8461-bd7f3bee7626

246efa6d-b2ea-4db4-bea5-03e986e2ea5d

 

image_print

HABERLER