CUMHURİYET BAYRAMI GÜMÜŞHANE’DE ÖNEMLİ MESAJLARLA BAŞLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

CUMHURİYET BAYRAMI GÜMÜŞHANE’DE ÖNEMLİ MESAJLARLA BAŞLADI

Giriş Tarihi: 28 Ekim 2016 - 18:06

Son Güncelleme: 28 Ekim 2016 - 18:07

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde bugün Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma törenine, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, hâkim ve savcılar, gazilerimiz, askeri ve mülki erkân, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, öğrencilerimiz ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediyesi çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş’in anıt şeref defterine yazmış olduğu mesajı okundu.

Vali  Okay Memiş’in Anıt Şeref Defterine  yazdıkları şöyledir:

“Büyük Önder, Aziz Atatürk, bugün, 29 Ekim 1923’te Türk milletinin tabiat ve karakterine en uygun idare biçimi olarak ilan ettiğin Cumhuriyet’in 93. yıldönümünü kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

Senin gösterdiğin hedef olan muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkılması yolunda, daha aydınlık günlere doğru emin adımlarla ilerlemekte olan Aziz Milletimiz, Cumhuriyetimizin maruz kaldığı her türlü tehlikeye karşı canı pahasına da olsa olağanüstü fedakârlıklar göstererek, bayrağını yere düşürmemektedir. Son olarak 15 Temmuz 2016 günü tertiplenen hain darbe girişimini, kahraman milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak adına göğsünü siper ederek hüsrana uğratmıştır.

Müsterih ol. Şahsında temerküz eden Cumhuriyet değerleri, emanetine sahip çıkma aşkıyla yanıp tutuşan bu vatanın aziz evlatları nezdinde hüsn-ü kabul görmeye devam edecektir.

Bu inançla, aziz hatıran önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Ruhun şâd olsun.”

15 Temmuz Fotoğraf Sergisi

Atatürk Anıtı önündeki törenden sonra Anadolu Ajansı tarafından Valilik önünde düzenlenen 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisini gezdiler.

Vali Okay Memiş; Burada yaptığı değerlendirmede, Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan serginin adeta yeniden dirilişi hatırlattığını belirterek, “Cumhuriyetimizin kuruluşu ne kadar önemliyse, 15 Temmuz da o kadar önemli. Milletimiz, Osmanlı İmparatorluğu emperyalist ülkeler tarafından parçalandıktan sonra yeniden genç ve daha dinamik bir devlet kurmayı nasıl başardıysa,  15 Temmuz’da da hayatını ortaya koyarak bu FETÖ’cü darbecilere geçit vermedi ve adeta bağımsızlığını yeniden ilan etti. Bizlerde Belediye Başkanımız ve diğer protokol üyelerimizle birlikte bu sergide bunu yeniden hatırladık. Mekânları cennet olsun, 246 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. 2168 yaralımız var. Belki bu mücadeleye katılan bütün milletimizi gazi addedebiliriz. Rahmetli Ömer Halisdemir’i gördük az önce. Onu gördüğümüzde çok duygulanıyoruz. Hakikaten ibret alınacak bir durum. Biz Allah’a şükür bu görüntüleri Gümüşhane’de yaşamadık. Milletvekillerimiz, Alay Komutanımız, Belediye Başkanımız, Emniyet Müdürümüz ve bütün Gümüşhane halkıyla öğrendiğimiz andan itibaren hiç vakit kaybetmeden devletimizin, anayasal sistemin, Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olduk ve bütün Türkiye’ye haykırdık. Ben Gümüşhane Valisi olarak bütün hemşehrilerimle gurur duyuyorum. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum ve Cumhuriyet Bayramımızın 93. yılını kutluyorum.” şeklinde konuştu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER