TEŞEKKÜR VE TEBRİK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

TEŞEKKÜR VE TEBRİK

Giriş Tarihi: 31 Ekim 2018 - 18:58

Son Güncelleme: 31 Ekim 2018 - 18:58

Sağlık-Sen ve Memur-Sen Gümüşhane Engelli Komisyonları olarak, kuruluşumuzdan bugüne dek, gerek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, gerek 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda yayınladığımız mesajlarda, gerekse de düzenlediğimiz programlarda yaptığımız açıklamalarda: “ İşitme Engelli” Kardeşlerimizin hastanelerden sağlık hizmeti alma noktasında, kendilerini sağlık çalışanlarına yeterince ifade edemediği için, zorlandığını dolayısıyla da sağlık hizmetini istedikleri düzeyde alamadığını, bu sorunların aşılabilmesi için özellikle de sağlık kurumlarında sağlık hizmeti veren personele yönelik “İşaret Dili” Eğitimlerinin gerekliliğinin elzem olduğunun altını çizmiştik.

Bu bağlamda, İlimizde Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri tarafından bugünlerde “İşitme Engelli” vatandaşların sağlık hizmetlerinden tam manasıyla yararlanabilmesi, sağlık personellerinin kendileriyle daha etkin iletişim kurabilmesi amacıyla hastanelerde sağlık personellerine yönelik “İşaret Dili” Eğitimlerin verilmeye başladığını, hatta biten eğitimlerin olduğunu görmek bizleri ve özellikle de “İşitme Engelli” kardeşlerimizi ziyadesiyle mutlu etmiştir.

Bu anlamlı eğitimlerin ilimizde verilmesinde katkıları bulunan başta Sayın Valimiz Okay Memiş olmak üzere, İl Sağlık Müdürümüze, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımıza, Hastanelerimizin Kıymetli Yöneticilerine teşekkür ediyor, bu anlamlı eğitim sonucu sertifikalarını alan sağlık çalışanlarımıza da Engelli Kardeşlerimize yönelik verecekleri Sağlık Hizmetinde başarılar diliyoruz.

 ORHAN KOÇ HOCAMIZI TEBRİK EDİYORUZ

Sağlık Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nda başarılı çalışmalara imza atan, hemşehrimiz Dr. Orhan Koç’un Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Genel Müdürlüğü Görevine atanması biz engellileri son derece mutlu etmiştir.

Engellilerin önlerindeki engelleri aşıp, engelsiz yarınlara yolculuğunda Kıymetli Hemşehrimiz Dr. Orhan Koç’un büyük katkıları olacağına inanıyor, kendisine bu anlamlı görevinde başarılar diliyoruz.

SAYIN VALİMİZ OKAY MEMİŞ’E TEŞEKKÜR

Gümüşhane Valiliği Görevi süresince biz engellilerin her daim yanında olan, sorunlarımızı dinleyip çözüm üreten, düzenlediğimiz programlarda bizleri yalnız bırakmaya, ilimize sayısız yatırımları kazandırıp, en son yayınlanan “Valiler Kararnamesi” ile Erzurum Valiliği’ne atanan Sayın Valimize teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz.

Coşkun Tuncer

Sağlık-Sen ve Memur-Sen

Gümüşhane Engelli Komisyonları Başkanı

 

image_print

HABERLER